Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2018 05:45

"Коли люди матимуть зарплату 500 євро, то не виїжджатимуть за кордон"

Автор: Юрій Іванов
  11 грудня в Полтаві лідер партії ”Громадянська позиція” Анатолій Гриценко зустрівся з полтавцями і партійцями місцевого осередку. Відповів на запитання жителів міста та області
11 грудня в Полтаві лідер партії ”Громадянська позиція” Анатолій Гриценко зустрівся з полтавцями і партійцями місцевого осередку. Відповів на запитання жителів міста та області

— Навіщо морочити голову людям? Це передвиборна фальш, і вона — очевидна, — каже лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. 11 грудня приїхав до Полтави.

— Бачимо, як чиновники їдуть відпочивати за кордон. Президент читає лекції в Києві, відкриває електрички, зустрічає друзів на день народження. Якби справді чатувала небезпека й на порозі була війна, то вся державна машина перейшла б на цілодобовий режим. Не було б цих ігрищ. Але армія і розвідка мусить тримати руку на пульсі та реагувати на плани чи дії Росії. Бо, на жаль, той "дощ" — надовго, — Анатолій Степанович коментує запровадження воєнного стану в 10 областях.

За плечима політика — Суворівське училище, освіта у США, служба в українській армії. Тож це питання він оцінив фахово.

Також Гриценко виступив на місцевому телебаченні та радіо, відповів на запитання жителів. Зустрівся з полтавцями і партійцями місцевого осередку. Політик вказав на недоліки бюджету-2019, за яким українці мають жити весь рік. А також розповів, які кроки зробить на посаді президента, аби забезпечити робочі місця і достойні зарплати.

— Після оголошення воєнного стану в людей з'явилася тривога, занепокоєння. Вони не стали впевненішими в собі. Матері турбуються — призвуть синів чи ні. Тож хочу заспокоїти українців: не піддавайтеся на залякування, що завтра — війна. Зрозуміло, що Росія — агресор. І з її боку можливі провокації. Але щоб з цим упоратися, не треба воєнного стану, комендантської години та хвиль мобілізації, — говорить Анатолій Гриценко.

Одне з першочергових завдань для нього на посаді президента — навести лад у силових структурах.

— Служба безпеки має захищати народ і країну. А не лізти брутально в життя. Не дозволю їй втручатися в економічні процеси. Тиснути й мордувати бізнес. Усі правоохоронні органи мають займатися своєю справою — забезпечувати спокій у суспільстві. Це питання потрібно поставити у правильні рамки. І я на посаді президента це зроблю, — продовжує.

Нова влада має одночасно наводити порядок і розвивати економіку, вважає Гриценко. Бо в нинішніх умовах люди змушені виживати.

— Людей турбує недоступність ліків, медичного обслуговування, завищені тарифи. Це принизливо, коли бабуся купує два яйця і буханець хліба, бо більше їй не по кишені. Лякає і відсутність робочих місць. Але відповідь на ці всі питання лежать у площині економіки. Тому для мене — це питання номер один. Потрібно допомагати підприємцям створювати робочі місця, виводити на світло зарплату, щоб вона мінімально сягала 500–700 євро. Тоді не буде потреби виїжджати за кордон.

Нинішня влада намагається виправдати економічну кризу, в яку загнала країну, пільгами та субсидіями. Але при цьому, в бюджеті на наступний рік на одного солдата виділили майже у 12 разів менше грошей, ніж на одного депутата, підкреслив Гриценко. Фінансування одного бійця становить $13,7 тис. на рік, а народного депутата — $158 тис. І це ще не всі вражаючі цифри цього кошторису.

— Хочу відзначити кілька фактів. Нам пообіцяли освітню та медичну реформи. Але зарплату медиків і вчителів на наступний рік заморозили. Із таким підходом неможливо отримувати якісну освіту та медичні послуги. Зрештою кожен доплачуватиме й переплачуватиме зі своєї кишені. Тому бюджет не відповідає реаліям. Натомість на президентський піар і його фонд заклали мільярд гривень.

На лікування президента, депутатів і міністрів передбачили 900 мільйонів гривень, а на всіх, хто пройшов АТО і кого треба справді підтримати, — 120 мільйонів. Так принизили армію. Тому в цей документ новій владі доведеться вносити зміни після виборів, — додає Гриценко.

Анатолій Гриценко є лідером президентських рейтингів. Цього політика українці бачать лідером об'єднаної опозиції. Про це свідчить опитування, проведене соціологічною групою "Рейтинг". Сам політик радить усім прийти і проголосувати головою, звертаючи увагу на дії кожного кандидата, а не його передвиборні лозунги. Закликає представників демократичної опозиції об'єднуватися і працювати разом заради майбутнього країни. Лідер громадянського руху "Хвиля" Віктор Чумак підтримав Анатолія Гриценка як єдиного кандидата у президенти. У понеділок політики заявили про об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «"Коли люди матимуть зарплату 500 євро, то не виїжджатимуть за кордон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути