понеділок, 29 січня 2007 17:42

Кличко зрозумів, чим слід займатися

Те, що кожен має займатися своєю справою, ніби й обговоренню не підлягає. Проте спокуса використати популярність тої чи тої людини в політичних цілях щораз бере гору. І невтішні наслідки, які повторюються вже у кільканадцятий раз, нікого, здається, нічому не вчать.

Згадайте "політичну" кар"єру тренера збірної України з футболу Олега Блохіна, яка нічого, окрім іронічної посмішки, не викликала. Щойно людина повернулася до своєї справи — з"явився результат, а з ним повернулася й популярність.

Більше прикладів не наводитиму, одразу звернувшися до відомого українського науковця і політика Віталія Кличка. Так, не боксера-чемпіона, а власника наукового ступеню та депутатського мандату Київради. Гадаю, що люди не сміялися вголос над цими його "науковими" та "політичними" доробками лише тому, що навіть на відстані інстинктивно боялися могутніх кулаків феноменального боксера.

Може, повториться історія з Блохіним

Про те, що нічого, окрім як бити кулаками супротивника, Кличко як слід не вміє — мовчали. Хоча одразу було ясно, що науковець із нього,  як із Блохіна комуніст. Особливо прикро було за великого спортсмена, коли він заради політичної кар"єри зупинив восени 2004 року кар"єру спортивну, яка була на самому злеті. Навіть демонстративно виходив на трибуну Майдану, опираючись на ціпок. Травма, мовляв.

Насправді травма Віталія Кличка 2004 року була не на нозі, а в голові. Хтось переконав спортсмена в райдужних і надійних політичних перспективах. Розповів як це добре — конвертувати спортивний успіх в успіх у політиці. Навіть здобутий науковий ступінь не допоміг тоді чемпіонові уникнути помилки. Унаслідок постраждали і Кличко, і політика, і мільйони киян, які одержали в результаті чи не найоригінальнішого в світі міського голову.

На щастя, голова у Віталія Кличка виявилася здатною не тільки витримувати удари на рингу. Нехай запізно, але він таки зрозумів, чим йому слід насправді займатися. Може, повториться історія з Блохіним, і після нових перемог на рингу Кличко з усмішкою згадуватиме своє "науково-політичне" минуле. Бо ж займатися слід тим, що вмієш найкраще. А що найкраще вміє робити Віталій Кличко, знають навіть малі діти.

Зараз ви читаєте новину «Кличко зрозумів, чим слід займатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути