вівторок, 06 квітня 2010 18:16

Кирило заручився підтримкою Януковича

У понеділок президент Віктор Янукович літав у Москву. На Новодівочому цвинтарі поклав квіти на могилу льотчика-космонавта Георгія Берегового, якого вважає своїм названим батьком. Потім охрестив онука свого однокласника. У другій половині дня президент зустрівся з Московським патріархом Кирилом і президентом Росії Дмитром Медведєвим.

— Візит Януковича в Москву не викликав значної уваги політикуму, — коментує російський політолог 39-річний Станіслав Бєлковський. — Його сприйняли як приватний приїзд із приводу Великодня. Гадаю, важливих рішень Віктор Янукович і Дмитро Медведєв не обговорювали. У Росії зараз немає навіть ілюзій щодо зміни стратегії української політики. Не буде ані нового союзу держав, ані вступу до Митного союзу. Москву більше цікавить конкретика: які поступки вона отримає від Києва на переговорах щодо газу, як-от приватизація "Укртелекому" чи Одеського припортового заводу, можливість прямого доступу "Газпрому" до українських компаній-споживачів.

Більш цікавою є зустріч із патріархом Кирилом. Віктор Федорович ніколи не приховував симпатій до Української православної церкви. А УПЦ сьогодні все більше схиляється до незалежності. Утримати її під своїм впливом — ось головний біль Кирила. Крім того, патріарх хоче за два-три роки стати найвпливовішою постаттю на теренах колишньої Російської імперії, скориставшись не надто приємним для світської влади розвитком подій: економічною кризою, наростанням політичного протистояння. Тому Кирило заручився підтримкою Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Кирило заручився підтримкою Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути