середа, 02 липня 2008 17:47

Інфляційний прогноз уряду надто оптимістичний

Кабінет Міністрів погіршив прогноз інфляції за підсумками 2008 року з 9,6% до 15,3%. Директор економічних програм Центру імені Разумкова 53-річний Василь Юрчишин вважає його надто оптимістичним.

— Реальний прогноз інфляції на 2008 рік — 18–20 відсотків, — каже експерт. — Торік зростання інфляції було трохи менше 17 відсотків. Якщо цього року вона збережеться на рівні 18–20 відсотків, то буде добре. Бо навіть коли літо з економічної точки зору буде вдалим і ціни почнуть знижуватися, протягом осінньо-зимового періоду вони зазвичай зростають. Тому рівень інфляції може бути й вищим.

Економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газіззулін, 27 років, також сумнівається в реалістичності прогнозу уряду.

— Сьогодні всі урядові установи та неурядові організації прогнозують інфляцію більше 18 відсотків, — зазначає експерт. — А в реальності вона буде вищою — десь на рівні 20–22 відсотків.

Ільдар Газіззулін уважає, що корегування урядом офіційного прогнозу інфляції мало б статися раніше, проте Кабмін зволікав із цим через нестабільну політичну ситуацію в країні:

— Зараз політичні сили критикують одна одну саме через інфляцію.

На думку Василя Юрчишина, ухвалення постанови Кабміну продиктоване підготовкою бюджету на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Інфляційний прогноз уряду надто оптимістичний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути