четвер, 13 травня 2021 06:30

"Ихтамнеты" здійснили кібератаку на Сполучені Штати Америки

На найбільшу в Сполучених Штатах Америки систему продуктопроводів "Колоніал пайплайн" здійснили потужну кібератаку. Президент Джозеф Байден оголосив у країні надзвичайний стан.

Загальна протяжність продуктопроводів — 8900 км. Дві магістральні труби використовують для транспортування бензинів, дизелю, мазуту, реактивних палив. 15 резервуарних ­парків уміщують 4,5 млн куб. м різних видів пального. Це гарантує споживачам 45-денний запас. Щорічно "Колоніал пайплайн" прокачує до 110 млн т нафтопродуктів, чим забезпечує до 45% потреб сходу США у рідкому паливі.

Кому вигідна атака? Коло потенційних "ихтамнетов" не широке: Північна Корея, Іран, Китай, Росія чи їхня кооперація.

Президент РФ Володимир Путін недавно у своєму посланні Федеральним зборам лякав США швидкою і жорсткою відповіддю на "утиски Росії". Ось вона і є. Ви нам, мовляв, фрегат "Гамільтон" у Чорне море надіслали, а ми вам хакерів. Слід взяти до уваги і затримання американським крейсером "Монтерей" в Аравійському морі судна без розпізнавальних знаків з російською і китайською зброєю для хуситів. Це воєнізоване угруповання, що діє в Ємені. Іран і Росія їх використовують для підривної діяльності проти головного союзника США в регіоні Саудівської Аравії. Їм необхідна нестабільність на ринках нафтопродуктів, щоб ціни зростали. Тому вражають двох найбільших гравців нафтового ринку — Саудівську Аравію і Штати.

Зараз ви читаєте новину «"Ихтамнеты" здійснили кібератаку на Сполучені Штати Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути