четвер, 19 червня 2008 16:59

Хто стане чемпіоном Європи з футболу?

На чемпіонаті Європи з футболу починається найцікавіше. Завершилися групові турніри, тепер чемпіонський титул виборюватимуть вісім команд. Фінал європейської першості відбудеться 29 червня. То хто стане новим чемпіоном?



Сергій Кобицький, 39 років, менеджер:

— Я ставлю на Голландію. Це найяскравіша та найпривабливіша команда на чемпіонаті. За неї приємно вболівати. У перших двох іграх голландці забили сім м"ячів. Та ще й кому: чемпіонам світу італійцям і віце-чемпіонам — французам. Але і захист у них такий же сильний. На минулій першості греки перемогли за рахунок того, що нікому не давали грати. Голландці ж дають грати іншим і самі роблять це красиво.



Ганна Липківська, 41 рік, мистецтвознавець:

— Мені важко уявити, що хтось здатен зупинити збірну Голландії. Якщо, звичайно, вона гратиме так і далі. Не варто списувати з рахунку й команду Німеччини. Я особисто вболіваю за португальців, але у них у грі великий елемент стихійності. Якщо зіткнуться з добре організованою командою, їм буде важко.



Анатолій Заяєв, 76 років, заслужений тренер України з футболу:

— Найсильніші на цій першості збірні Португалії і Голландії. Буде справедливо, якщо вони зустрінуться у фіналі. Мені симпатичніші португальці, хоча голландці поки що грають вдаліше. Але я не бачу в них сильної команди. Просто їхній нападаючий ван Ністелрой уміє опинятися у потрібному місці й забивати. Португальці програли Швейцарії, але цей матч для них не мав ніякого значення. А коли вони вмотивовані й зібрані, то показують красивий і видовищний футбол.



Ірина Кононенко, 23 роки, лінгвіст:

— Уболіваю за команду Італії. Але вважаю, що чемпіоном Європи повинні стати Нідерланди. Команда Марко ван Бастена демонструє організований та, водночас, потужний футбол. У них є низка універсальних виконавців, які можуть відіграти на різних позиціях. Окрім того, Нідерланди мають величезну мотивацію перемогти, адже не вигравали на чемпіонаті Європи уже 20 років.



Олег Зарубінський, 44 роки, народний депутат:

— Не люблю й не хочу давати прогнози, бо я у футболі не професіонал, а аматор. Утім, нині найкраще грають голландці. Я почав уболівати за них ще 1974 року — тоді у фіналі чемпіонату світу вони програли німцям, хоча грали краще. Відтоді у них були й падіння, і злети, але зараз грають потужно. Думаю, свого останнього слова ще не сказали й італійці.

Зараз ви читаєте новину «Хто стане чемпіоном Європи з футболу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути