Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2005 18:43

Хто розбагатіє від продажу "Криворіжсталі"?
5

За "Криворіжсталь" вторговано 24 млрд 200 млн доларів. Сума вражає. Очевидно, охочих урвати з цього величезного пирога вистачатиме. Особливо зараз, коли в парламенті формують державний бюджет на наступний рік. Хто ж збагатиться від продажу "Криворіжсталі"?


Юрко ПОКАЛЬЧУК, 64 роки, письменник:
"Гроші таки потраплять до людей"

— Дістанеться й Пенсійному фонду, і соціальному секторові. Гадаю, що гроші таки потраплять до людей. Розкрасти їх у нинішній ситуації неможливо. Звичайно, хтось якийсь шматочок урве, не без цього. Але щоб надто розікрали — ні, не вірю. Після того, як кумів погнали, все більш-менш спокійно.



Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ, 41 рік, політик:

"Гарантовано щось украдуть"

— Від цієї приватизації збагатіють нові власники "Криворіжсталі" та керівництво держави. Можливо, хтось іще. Це якщо наші керівники будуть настільки некмітливими, що, крім себе, дадуть заробити ще комусь.

Взагалі, коли розподіляють понад чотири мільярди доларів, то гарантовано  щось украдуть. Адже якщо ви передаєте комусь шматок масла, то дещо на ваших руках таки залишається.




Сергій ТЕРЬОХІН, 42 роки, економіст:

"Може початися шалена інфляція"

— Розбагатіє держбюджет. Далі залежатиме від того, куди гроші підуть. Уявіть, що стане з валютним ринком, якщо на нього раптом вийдуть чотири з гаком мільярди доларів! Гривня неймовірно посилиться. А якщо нацбанк скупить цей надлишок валюти, то в обігу з'явиться піврічна норма приросту грошової маси. Почнеться шалена інфляція.




Роман ЧАЙКА, 36 років, журналіст:

"Питання в тому, хто і як ці гроші розподілятиме"

— У першу чергу розбагатіє держава. Інше питання, хто і як буде ці гроші  розподіляти.

Побоювання щодо можливих катаклізмів на валютному ринку, думаю, безпідставні. Така сума не може значно вплинути на курс долара. Інакше наша система  давно вже розвалилася б. Адже офшорні пани — донецькі, есдеківські та інші — ввозили-вивозили значно більші суми.




Володимир ПОЛОХАЛО, 55 років, політолог:

"Це манна небесна для команди Ющенка"

— Частково розбагатіють громадяни. Ідеться про соціальні виплати у вигляді пенсій, зарплат, оскільки в уряду Єханурова з цим великі проблеми. Але більшість грошей так чи інакше використають у вигляді ресурсів партії влади на наступних виборах. Насамперед маю на увазі "Нашу Україну". Це манна небесна, подарунок долі для команди Ющенка, яка вже почала шкребти по всіх засіках. А тут раптом таке везіння.


Зараз ви читаєте новину «Хто розбагатіє від продажу "Криворіжсталі"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути