пʼятниця, 18 листопада 2016 05:35

Грецький бізнесмен підтримує грішми українську освіту й армію

Автор: Антон Скиба
  Голова Асоціації грецьких підприємців і підприємств в Україні Пантелеймон Бумбурас: ”Українці — вправні моряки. Зможуть отримувати достойну зарплату на грецьких суднах”
Голова Асоціації грецьких підприємців і підприємств в Україні Пантелеймон Бумбурас: ”Українці — вправні моряки. Зможуть отримувати достойну зарплату на грецьких суднах”

Пантелеймон Бумбурас — грецький бізнесмен, більше двадцяти років живе та працює в Україні. Вважає себе її патріотом і відчуває необхідність допомагати українцям.

Бізнесмен заснував благодійну організацію "Фонд Бумбураса", очолює Асоціацію грецьких підприємців і підприємств в Україні. На рахунку Пантелеймона Васильовича чимало реалізованих благодійних проектів, спрямованих на розв'язання соціальних проблем найбільш вразливих верств населення. Він активно допомагає військово-медичним закладам ліками та медобладнанням, виділяє кошти на відпочинок, освіту, проживання дітей із малозабезпечених сімей. Підтримує вивчення грецької мови в університетах та школах, займається будівництвом і реставрацією пам'яток історії та культури.

Пантелеймон Бумбурас неодноразово отримував відзнаки й нагороди від українського та грецького урядів: департаменту культури Київської міської державної адміністрації, Міністерства культури та спорту Греції, Української Православної Церкви. Також йому вручили почесну медаль Міністерства оборони України за постійне забезпечення ліками поранених військовослужбовців.

Якою бачать греки Україну, що про неї знають, що пов'язує наші країни?

— Зазвичай греки знають, що Україна — ортодоксальна країна, що нас поєднують різні історичні події. Однак уявлення про неї в Греції зокрема, та й у світі загалом, значно погіршилося за останні три роки. Співпрацюю з журналістами обох країн, щоб виправити ситуацію. Найближчими днями запланована зустріч із директором грецького національного телеканалу. Обговоримо показ фільмів про Україну в Греції.

Чому так важливо підтримувати позитивний імідж України в Греції та в інших країнах?

— Для залучення іноземного капіталу та розвитку держави. Хоча Греція сьогодні переживає економічну кризу, багато греків-бізнесменів готові вкладати гроші в Україну. Для цього необхідні умови — безпека й сприятливе економічне середовище. Йдеться про стабільну державу та економіку.

З якими проблемами зустрічаються іноземні інвестори в Україні?

— Бюрократія. Це велика проблема для бізнесменів із Центральної Європи, але не для греків. Грецька бюрократична система мало чим відрізняється від української.

Які галузі можуть, на вашу думку, зацікавити інвесторів?

— У першу чергу — сільське господарство і все, що з ним пов'язане. Також судноплавство. За моєї ініціативи наступного року буде підписано ряд угод із мерами грецьких міст і великими грецькими судновласниками. Маємо на меті покращити інвестиційний клімат в Україні. Українці — вправні моряки. Зможуть отримувати достойну заробітну плату на грецьких суднах.

Яким ви бачите майбутнє України?

— Непрості часи обов'язково закінчаться, країна почне рухатися вперед. Україна має великий потенціал. Найбільший скарб держави — її народ, молодь. Одним із найважливіших напрямків діяльності заснованого мною фонду є фінансування навчальних закладів. Надаємо стипендії, організовуємо факультативи, навчальні поїздки, олімпіади для учнів та студентів. Вважаю освіту найсильнішою зброєю та найціннішим дарунком для України.

Зараз ви читаєте новину «Грецький бізнесмен підтримує грішми українську освіту й армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути