вівторок, 29 грудня 2009 19:59

Гавкучий пес не кусає

Однією з технологій деморалізації ймовірного супротивника є дезінформація. Її майстрами на офіційному, псевдоофіційному та побутовому рівнях були спеціалісти Комітету державної безпеки. Їхні спадкоємці на 500% опанували новітні технології. Через телебачення й Інтернет безперервно запускають в інформаційний простір будь-які, навіть найбезглуздіші повідомлення, щоби дестабілізувати об"єкт деморалізації.

Інструментами такого інформаційного пресингу стали навіть президенти Росії. І Володимир Путін, і Дмитро Медведєв у своїх випадах щодо України та її президента вдалися до технології, яка сполучає істерику, наклеп і дезінформацію. Висловлене ними подавали у вкрай брутальній формі, воно мало шокувати й паралізувати того, на кого було спрямоване.

Свого часу на напівофіційному рівні для пресингу використовували Володимира Жириновського, Костянтина Затуліна та московського мера Юрія Лужкова. Однак, як і будь-яка розмінна монета, через якийсь час вони всім остогидли. На їхні заяви ніхто серйозно не реагує. Отож рупорів дезінформації змінили. Скажімо, запустили замовні статті у продажні видання. Як-от італійський "геополітичний" журнальчик Limes пише про розпад України чомусь на шість країн, причому Волинська область нібито має відійти до Білорусі. Технологія відома: що більше нахабного абсурду, то дієвіше.

Україна розпадеться на шість країн, причому Волинська область чомусь має відійти до Білорусі

Але головне — робити це нахабно. Як-от останній випад чеченського президента Рамзана Кадирова про наступ на грузино-південно-осетинську й українську хвороби Росії, які "треба ліквідувати раз і назавжди". Ой, як настрашило нас це вигодуване путінським режимом руденьке вовченя! Але одну функцію воно виконало: прикрило геноцид власного народу. Що ж, стрибок із родоплемінного ладу до розвинутого соціалізму і дикого капіталізму дається взнаки. Свідомість так і залишилася на рівні тейпу — роду. А тому "треба нападати", бо ж із Путіним "на дружеской ноге".

Отже, Кадиров підгавкнув. Але тоді він не вовченя, а цуценя. Бо вовки не гавкають, а кусають. Натомість на прапорі незалежної Ічкерії справді самотній вовк. Вовк. Не пес.

Зараз ви читаєте новину «Гавкучий пес не кусає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути