Ексклюзиви
неділя, 15 жовтня 2006 14:50

Гарний і поганий слідчі

Прем"єр Віктор Янукович показав себе другом українського студента. Під час зустрічі з міністром освіти і науки Станіславом Ніколаєнком Віктор Федорович рішуче заявив, що не допустить ніякого скорочення студентських пільг.

Йшлося про пільговий проїзд учнівської молоді в громадському транспорті. Напевно, малися на увазі пільгові студентські проїзні. Ніколаєнко своєю чергою завірив шефа, що цього року Міносвіти і не думало скорочувати ці пільги. А в наступному, мовляв, передбачене їх повне бюджетне фінансування.

Перед цим була схожа ситуація. Віктор Янукович піднявся на захист від своїх же підлеглих молодих матусь. Кабмін запропонував виплачувати одноразову допомогу при народженні дитини тільки бідним. Прем"єр же ніби відстояв рівні права для всіх породілей.

Складається враження, що оточення глави уряду своїми непопулярними планами допомагає своєму шефові саморекламуватися. Виходить так: погані чиновники щось там у Януковича за спиною недобре придумують, а він швиденько все це виправляє. Такі собі гарний і поганий слідчі.

Дефіцит місць у гуртожитках саме міністерство і створило

Утім, може, кабмінівські соратники Віктора Федоровича банально обманюють? Підставити хочуть?

"С. Ніколаєнко набрехав прем"єр-міністру, що Міністерство освіти й науки не має наміру скасовувати пільги на проїзд студентам вищих навчальних закладів", — стверджує на своєму сайті "Громадський спротив України". Пише, що в проекті бюджету на 2007 рік й рядка немає на пільговий проїзд студентів залізницею. Стоп! Але ж Янукович говорив про збереження пільг на громадському транспорті. Хоча студенти, які пікетували Кабмін минулого тижня, вимагали пояснень щодо залізниці. Вона ж нарікає, що Міносвіти заборгувало їй за ці пільгові перевезення чимало грошей. Водночас саме міністерство стверджує: все гаразд.

Студенти-пікетники також наполягали на відставці головного вчителя країни Ніколаєнка. Обурювалися, що він зовсім про студентство не піклується. Ось придумав рейтингову систему поселення в гуртожитки. Пропонується надавати там місце лише студентам, які добре навчаються. Нині, за оцінкою Української асоціації студентського самоврядування, студентам у гуртожитках бракує близько півмільйона місць. От Міносвіти і вирішило розв"язати проблему таким чином. Щоправда, дефіцит місць у гуртожитках саме міністерство і створило: закрило купу філій вузів, як таких, що нібито не відповідають нормам сучасної освіти. Студентів цих філій перевели до профільних навчальних закладів, а про гуртожитки для них не подумали. А зараз намагаються викрутитися за рахунок інших. Якщо так станеться, то корумпованість нашої освіти вийде на новий рубіж — студентові та його батькам доведеться "спонсорувати" не тільки оцінки, а й місце у гуртожитку.

Зараз ви читаєте новину «Гарний і поганий слідчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути