четвер, 10 грудня 2009 19:02

Європейці чекають від демсил України єдності в другому турі виборів

Європейська народна партія закликає українські демократичні сили об"єднатися і підтримати єдиного сильного кандидата у другому турі президентських виборів. Генеральний секретар ЄНП Антоніо Лопес Істуріс, виступаючи на з"їзді в Бонні (Німеччина) заявив, що такий заклик ставить за мету запобігти поверненню політичних сил минулого і захистити ідеали помаранчевої революції.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, виступаючи на з"їзді, закликала розвинені європейські країни і далі підтримувати держави зі слабкою демократією.

— Важливо, щоб велика сім"я Європейської народної партії, як завжди, відчувала відповідальність не лише за свої країни і за свою команду, а ще і за ті країни, що проходять важкий шлях становлення демократії, — наголошує. Тимошенко також подякувала за те, що в найважчі часи Україна завжди відчувала підтримку від ЄНП.

Антоніо Лопес Істуріс у свою чергу каже, що уряд Тимошенко заслужив високу оцінку, оскільки робить усе для подолання фінансово-економічної кризи.

— Ми впевнені, що Україна не тільки переживе кризу, а й вийде з неї економічно сильнішою і інтегрованою в світову економіку, — говорить лідер ЄНП.

До Європейської народної партії належать багато відомих політиків, зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі.

Зараз ви читаєте новину «Європейці чекають від демсил України єдності в другому турі виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути