пʼятниця, 14 вересня 2018 09:08

Довіра до Путіна похитнулася

Автор: REUTERS
  Під час мітингу проти збільшення пенсійного віку поліція з національною гвардією затримують протестувальників. Серед них є багато неповнолітніх і людей похилого віку. Загалом по всій Росії заарештували 1195 людей, за офіційними даними. 9 вересня 2018 року
Під час мітингу проти збільшення пенсійного віку поліція з національною гвардією затримують протестувальників. Серед них є багато неповнолітніх і людей похилого віку. Загалом по всій Росії заарештували 1195 людей, за офіційними даними. 9 вересня 2018 року

9 вересня у 83 містах Росії протестували проти підвищення пенсійного віку до 63 років для жінок і 65 років для чоловіків.

Всеросійську акцію оголосив опозиціонер 42-річний Олексій Навальний. Сам брати участь у ній не зміг. 27 серпня його арештували на 30 діб за мітинги, які відбулися ще взимку. Люди вийшли з плакатами "поверніть наші гроші", "Путін - крадій", "Імпічмент" і "Геть царя". Затримали 1195 осіб. Із них у Санкт-Петербурзі - 623.

"На вулиці вийшла переважно молодь, - каже російський політолог Ігор Дмітрієв, 53 роки. - Акція проти підняття пенсійного віку була формальним приводом. Насправді виступали проти системи. Люди старшого віку - безнадійні. Вони прагнуть сильної імперської Росії на чолі з новим Сталіним. А молодь далека від "урапатріотизму" й не хоче мілітарної держави.

Раніше думали, що всьому заважають депутати й міністри. Мовляв, втрутиться цар і все виправить. Раптом стало ясно, що він із ними заодно. Довіра, яка була протягом 18 років і здавалася безмежною, починає зникати".

Того ж дня у РФ відбувся так званий єдиний день голосування — майже 5 тис. виборів різного рівня. У тому числі глав 26 суб'єктів федерації. А також депутатів 16 парламентів.

У Примор'ї, Хабаровському краї, Хакасії та Володимирській області жоден кандидат у губернатори не набрав більш як 50% голосів. Буде другий тур.

На виборах до регіональних парламентів пропрезидентська "Единая Россия" поступилася Компартії першим місцем — у тій же Хакасії, Іркутській та Ульянівській областях.

"Единая Россия" перебуває на сильному спаді рейтингу. Зараз затребувана нова сила, - додає Ігор Дмітрієв. - Реальні опозиційні фігури не допустили на вибори. Тому прорвалися вперед підставні, яким відвели роль технічних суперників".

Відторгнення влади очевидне в Сибіру і на Далекому Сході. Там уже втілюється в реальний програш путінської партії те, що тільки набирає темп у європейській частині Росії. У цих регіонах дуже близькі до сепаратизму настрої на зразок "досить годувати Москву". Почуваються покинутими центром. Гостро стоїть проблема китайської експансії (заселення китайцями російського Далекого Сходу. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Довіра до Путіна похитнулася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути