Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 14:52

До виборів губернаторів не мінятимуть

Президент України Віктор Ющенко звільнив голову Дніпропетровської обласної держадміністрації Надію Дєєву, 55 років, та вивів її зі складу Ради національної безпеки й оборони України. Тепер обов"язки губернатора області тимчасово виконує колишній заступник голови Секретаріату президента 31-річний Віктор Бондар.

У понеділок секретар РНБО Іван Плющ представив Бондаря. За словами Івана Степановича, Дєєва написала заяву за власним бажанням ще місяць тому, хоча у президента суттєвих претензій до її роботи немає.

Прем"єр-міністр України Янукович раніше вимагав обов"язкового узгодження з Кабміном кандидатур на посади виконуючих обов"язки губернаторів. Процедура передбачає подачу до уряду відповідних документів, перевірку їх та співбесіду з кандидатом. Глава уряду також вважає, що призначати й звільняти голів місцевих держадміністрацій має Кабмін. Адже під час здійснення своїх повноважень вони підконтрольні урядові та відповідальні перед ним.

Голова Центру досліджень політичних цінностей 37-річний Олесь Доній вважає, що справжньою причиною звільнення Дєєвої є те, що вона не контролювала ситуацію на Дніпропетровщині.

— Постійно були пропозиції поміняти її на когось. Наприклад на Єханурова, — каже він.

Дніпропетровська область стратегічно важлива як з економічної, так і з електоральної точки зору. Вона є своєрідним містком між центральними, східними та південними регіонами. Тут триває боротьба між групою "Приват" Ігоря Коломойського та донецькими фінансово-промисловими групами.

— Бондар — один із небагатьох молодих обдарувань, хто залишався в команді президента незадіяним у серйозній роботі. Більше на президентській лаві таких запасних немає. Тому до виборів навряд чи можливі заміни інших губернаторів, — переконаний Олесь Доній.

Зараз ви читаєте новину «До виборів губернаторів не мінятимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути