вівторок, 10 грудня 2019 07:00

Для Філарета створять місію в Православній церкві України

Православна церква України створить у своєму складі організацію, яку очолить патріарх Філарет.

"Враховуємо заслуги в розбудові Церкви й завершення ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату". А також позицію почесного патріарха Філарета. Варто утворити релігійну організацію у складі Православної церкви України у формі місії", — йдеться в офіційному повідомленні ПЦУ.

Філарет зможе пожиттєво мешкати в комплексі будівель ПЦУ в Києві. Матиме право на проведення богослужінь у Володимирському соборі. Утримуватимуть Філарета та його місію за рахунок церковних відрахувань та пожертв.

Раніше патріарх Філарет заявив, що ліквідація Київського патріархату була незаконна. Cтверджує, що на переговорах про створення єдиної помісної церкви п'ятий президент Петро Порошенко вмовив його зняти свою кандидатуру на пост предстоятеля. Але пообіцяв негласне керівництво. Мовляв, цю домовленість порушили.

— У ПЦУ розуміють важливість історичної фігури Філарета й віддають належне, — говорить релігієзнавець Юрій Чорноморець, 45 років. — Проте не варто сподіватися, що тепер критика керівництва Православної церкви України з боку Філарета зменшиться. Він оточений людьми, які мають проросійські погляди та виконують завдання Кремля. Намагаються дискредитувати автокефальну помісну церкву.

Зараз ви читаєте новину «Для Філарета створять місію в Православній церкві України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути