середа, 14 жовтня 2009 17:31

Дитячі квитки можна оформити без свідоцтва про народження

"Їду з дітьми до чоловіка в Москву. Попросила брата в Києві купити квитки. Як йому оформити для дітей пільгові білети?".


Запитує Марта Віцковська з Гайсина Вінницької області.


— Одну дитину до 6 років батьки можуть везти безплатно, а більше — тільки з дитячими квитками, — пояснює Лілія Криницька з прес-центру Львівської залізниці. — Пільговий проїзний документ купують і для дитини віком до 14 років за ціною 75 відсотків від вартості повного квитка. "Укрзалізниця" два роки тому скасувала іменні проїзні документи, але для оформлення пільгових і безоплатних квитків потрібно пред"явити у касі оригінали документів, що підтверджують таке право на перевезення. Прізвище дитини, як правило, вписують у проїзний документ. У ситуації Марти Віцковської брат може придбати квитки на дітей і без свідоцтв про їхнє народження. Але важливо мати ці документи при посадці у поїзд, а також нотаріально завірений дозвіл батька на виїзд. Без цих паперів пасажира з дитиною просто висадять.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі квитки можна оформити без свідоцтва про народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути