вівторок, 18 грудня 2012 06:45

Депутати вважають, що їхні закони не дуже позитивно впливають на країну

 

42% народних депутатів оцінюють діяльність Верховної Ради минулого, шостого скликання на "відмінно" чи "добре". 32% — "задовільно". 26% вважають її "поганою" або "дуже поганою". Такі результати дослідження Інституту Горшеніна.

— Майже половина депутатського корпусу думають, що Рада працює добре. При цьому, на думку лише чверті депутатів, прийнятий ними закон позитивно вплине на країну, — говорить експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава, 31 рік. — Тобто більшість депутатів вважають, що їхні закони не дуже позитивно впливають на розвиток країни. Виходить казус. Навіщо тоді потрібна така Рада й такі депутати? Разом із тим, опитування показало, що роботою парламенту незадоволені всі фракції. Навіть із провладної коаліції.

Цікаво, що 42 відсотки опитаних гадають, що Верховна Рада наступного скликання має скасувати депутатську недоторканність. Але самі цього закону не приймали. Логіка зрозуміла: жоден депутат не зніматиме із себе недоторканність.

Чим пояснити такі парадокси? Мабуть, у депутатів роздвоєння особистості. Вони не щирі — говорять те, що від них хочуть почути, займаються популізмом. Насправді вірять та сповідують інші речі.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вважають, що їхні закони не дуже позитивно впливають на країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути