середа, 18 квітня 2007 15:34

Cуспільство готове до дострокових виборів

Незважаючи на гнівну риторику спікера Олександра Мороза та "регіоналів"-яструбів, українське суспільство загалом сприйняло указ президента про розпуск парламенту досить спокійно. А зростання рейтингу Віктора Ющенка продемонструвало солідарність виборців із його вчинком.

Економіка ж практично жодним чином не відреагувала на політичні взаємозалякування — вона продовжує зростати. Для багатьох підприємців на краще, коли перший віце-прем"єр Микола Азаров більше переймається своїм політичним майбутнім, ніж проблемою поповнення бюджету фіскально-більшовицькими методами. Його істеричний спіч у стилі: "Шеф, усьо пропало!" — налякав хіба що банкірів, яким потрібно, щоб у суспільстві не виникло паніки. Адже якщо всі клієнти побіжать знімати з рахунків внески, то фінансові піраміди, виплекані заобрійними відсотками по кредитах, умить розваляться.

Організовані коаліцією мітинги в Києві не справляють особливого враження. У киян присутність мітингувальників викликає хіба що легке роздратування. Але не від розмахування прапорами і не від криків: "Я-ну-ко-віч!" А від того сміття та бруду, яким вони захаращують площі й майдани.

Для багатьох підприємців краще, коли Азаров більше переймається своїм політичним майбутнім

Знаменно, що в таборі "більшовиків" найбільш погрозливі та істеричні голоси проти президентського указу лунають із уст тих, хто найбільше винен у нинішній парламентській кризі. Бо хіба не спікер Олександр Мороз зробив перший крок із ревізії волевиявлення виборців, перейшовши з одного політичного табору до іншого? А хіба не керівництво Партії регіонів намагалося зібрати в парламенті 300 голосів за будь-який рахунок? Хіба не владна коаліція знущалася над Конституцією, демонстративно відбираючи повноваження в президента, забороняючи Конституційному суду переглядати власні рішення, розправляючись із неугодними міністрами?

Саме безвідповідальність переважної більшості парламентаріїв і стала головною причиною розпуску Верховної Ради. Громадяни, схоже, це відчувають, тому й спокійно зреагували на президентські дії.

Зараз найважливіше, щоб виборці пройнялися громадянською відповідальністю й обирали найдостойніших, а не "бандитів, але своїх".

Зараз ви читаєте новину «Cуспільство готове до дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути