Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2018 00:50

Чому Янукович досі не засуджений?

Минуло чотири роки сумновідомим подіям 2 травня в Одесі (під час сутичок 2014-го між прибічниками антимайдану та проукраїнськими активістами і пожежі в Будинку профспілок загинули 48 людей. — ГПУ). Головний та найочевидніший наслідок — відсутність до цього часу зрозумілої офіційної версії одеських подій дає можливість для посилення спекуляцій.

Наприклад, можна згадати черговий фільм ізраїльських авторів. Раніше вони просували тему "грузинських снайперів" на Майдані, які нібито стріляли і в протестувальників, і в силовиків, аби спровокувати сторони до активних дій. А тепер обвинувачують спікера парламенту Андрія Парубія (2014-го був головою Ради національної безпеки й оборони України. — ГПУ) та інших відомих українських політиків.

Як на мене, українська держава має на поширення подібної інформації якось реагувати. Хочуть адвокати "беркутівців", аби "грузинських снайперів" допитали у суді? То треба допитати. Це допомогло би встановити, ким реально є ці люди, і чи мали вони бодай якийсь стосунок до Майдану. Потім здійснити офіційне спростування, спираючись на цю інформацію. Чому наші правоохоронці не хочуть цього — загадка.

Мабуть, це питання мотивації. І професіоналізму, що проявився сповна під час усіх резонансних справ — від убивств на Майдані і до держ­зради Віктора Януковича, де адвокати останнього "тягали" молодих прокурорів.

Тим часом у Росії Микола Азаров обіцяє повернутися. Можна іронізувати, але хоча у нас і запроваджене "заочне засудження", ніхто із соратників Януковича так і не був засуджений. Як і сам Янукович досі не має жодного вироку. Навіть зі згаданої держзради, де згідно із заявами з Генпрокуратури, наче і доводити нічого не треба — все і так зрозуміло. Але суд тягнеться, а вироку не видно.

Чого чекають правоохоронці? Дотягнути до виборів? До повернення старих та знайомих облич? Показують їм таким чином власну лояльність?

Зараз ви читаєте новину «Чому Янукович досі не засуджений?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути