четвер, 29 березня 2007 17:19

Чи голосували б зараз так, як рік тому?

Цього тижня минув рік від останніх парламентських виборів. "Помаранчеві" через інтриги так і не змогли домовитися. Перейшли на бік їхнього політичного ворога соціалісти. Сама ж річниця припала на розпал переходів депутатів від опозиційних фракцій до владної коаліції. В результаті — мільйони розчарованих виборців. То чи голосували б ви зараз так, як рік тому?




Вадим Скуратівський, 65 років, культуролог:

— Звичайно, я не задоволений роботою моїх обранців — "Нашої України". Але все одно голосуватиму за них. Можна різне говорити про провідних функціонерів цієї партії, але саме "Наша Україна" ставила на ту величезну людську українську масу, яка хотіла й далі хотітиме стати середнім класом. Зрештою, іншого патрона, крім "Нашої України" і частини БЮТу, для тієї маси нема. На протилежному полюсі — партія великого капіталу, яка нічого для цих людей не зробила і не зробить.




Ірена Засядько, 34 роки, підприємець:

— Залишаюся прибічницею Блоку Юлії Тимошенко. Бо вона чітко й цілеспрямовано йде одним курсом і не хитається вправо-вліво. Говорить завжди правду. Депутати від блоку виносять на розгляд законопроекти з тих питань, які хвилюють усіх. Молодець, тримає свою лінію й не продається.




Станіслав Шумлянський, 27 років, директор "Молодого радіо":

— То були перші вибори, на яких я не голосував. Бо не бачив відповідальної політичної сили, яка потрібна мені й країні. Зрозумів, що жодна з партій не виконуватиме своїх обіцянок. Причому всі робитимуть щось принципово інше за обіцяне. Отож на вибори не пішов. І як тоді був розчарований, так і зараз. На нові вибори теж не пішов би.




Валерій Варламов, 66 років, пенсіонер:

— Голосував за Партію регіонів. Розцінюю Віктора Януковича як захисника національного капіталу. Грубо кажучи, якщо наш капіталіст накраде, то на Захід гроші не повезе. Він також не тягне нас у НАТО, захищає російську мову. Схоже, державний контроль за тарифами буде. Тому голосував би знову за цю партію. На жаль, кращого вибору поки що немає.




Людмила Лоза, 60 років, учитель:

— Віддала голос за Соцпартію, але тепер розчарована. Гадаю, що й більшість виборців теж. Постійні непорозуміння в верхівці партії  дискредитують її, хоча на місцях соціалісти працюють так само. А взагалі жодна політична сила, яка входить до більшості, не шукає суспільного консенсусу. Але ж політика — це мистецтво компромісів, а не нав"язування своєї волі меншості. Якби зараз були вибори, то не знаю, за кого б і голосувала. Мабуть, за якусь третю чи четверту силу. Але поки що гідної не бачу.




Володимир Горбатюк, 66 років, військовий пенсіонер:

— Знову голосував би за "Нашу Україну". Розчарувань немає, бо розумію, що не все залежить від партії. Що зробиш, якщо вони трохи м"якотілі. Мені подобається їхня політика й ідеологія. Є якісь недоліки, але в цілому я підтримував і буду підтримувати їх. Зате моя дружина горою за "Регіони". У нашій сім"ї повний плюралізм. Сперечаємося постійно. Я кажу жінці: "Давай не будемо говорити на цю тему, бо ми з тобою ніколи не домовимося". Думаю, в багатьох родинах так само.

Зараз ви читаєте новину «Чи голосували б зараз так, як рік тому?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути