Ексклюзиви
понеділок, 14 серпня 2006 20:33

"Це буде візит ввічливості"

Сьогодні прем"єр-міністр Віктор Янукович планує поїхати до Російської Федерації. Це буде його перший на новій посаді закордонний візит.

Прем"єр має зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним та главою російського уряду Михайлом Фрадковим. За офіційними повідомленнями, головною темою переговорів буде співпраця в енергетичній сфері. Зрозуміло, йтиметься насамперед про ціну на газ.

— Це буде просто візит ввічливості, — переконаний директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов, 50 років. — Виключно ознайомчо-консультативна поїздка.

На думку експерта, для чогось більшого новий прем"єр ще не готовий. Досягненню конкретних домовленостей має передувати політичний візит. Поки що за справу мають взятися експертні групи обох сторін. Водночас під час візиту мають визначитися конкретні напрями подальшої співпраці України та Росії.

Окрім двосторонніх зустрічей з російським керівництвом, Віктор Янукович візьме участь у саміті Євразійського Економічного Співтовариства.

— Це підтвердить статус України як спостерігача в цій організації, — каже Сергій Толстов.

Щодо майбутнього українсько-російських відносин, то щось прогнозувати зараз рано.

— Україна й Росія спочатку мають дійти певної політичної згоди, а вже потім починати практичну роботу, — зазначає експерт.

Під час свого попереднього прем"єрства Віктор Янукович також поїхав з першим візитом до Росії. Власне, це є традиційним для всіх українських прем"єрів. Лише Павло Лазаренко спочатку відвідав Узбекистан.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде візит ввічливості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути