середа, 29 вересня 2010 04:32

Більшість соціальних проектів потрібно починати на рівні сіл

Упровадження соціальних інновацій навіть за мінімального фінансування дасть результати впродовж року, вважає Олександр Кардаков. Він очолює експертну комісію з інновацій партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

— Шість соціальних інновацій — єдиний реєстр соціальних пільг, електронний медичний паспорт, дистанційне навчання, система безпеки в школах, проекти "Електронне місто" і "Безпечне місто" — довели свою ефективність у пілотних проектах і успішно працюють в інших країнах, — розповідає експерт. — Зокрема проект "Електронне місто" передбачає створення єдиного порталу інформації, яка спрощує взаємодію людей із державними органами: куди подати заяву на будь-яку з послуг, починаючи від оформлення дитини до школи і закінчуючи проходженням техогляду в автоінспекції. Ця система також включатиме елементи електронного документообігу і єдиний кол-центр, куди городяни можуть звертатися з побутовими проблемами.

Кардаков додає, що система "Безпечне місто", крім контролю за криміногенною обстановкою, допомагає регулювати автомобільні потоки.

Єдиний реєстр соціальних пільг дасть змогу організувати облік наданих послуг і витрачених коштів. Носієм інформації є чипова картка, стандарти якої вже прийняті в Україні. Тому не потрібно створювати супердорогих комунікацій. Такою карткою можна замінити й медичні картки, тобто створити електронний медичний паспорт. Завдяки цьому пацієнт буде захищений від недобросовісних дій лікаря, який може виписати "непотрібний" препарат: згідно з діагнозом, пацієнту запропонують перелік тільки необхідних ліків.

Реалізація таких інновацій залежить від бажання керівників на місцях щось робити. Адже більшість соціальних проектів потрібно починати на рівні сіл, районів і міст.

Зараз ви читаєте новину «Більшість соціальних проектів потрібно починати на рівні сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути