вівторок, 16 серпня 2011 03:00

Білорусь стане економічною областю Росії

"Брюссель сприяв інтеграції (України. — "ГПУ") навіть після перших помилок Януковича. Їх вважали хворобами дитячого віку. Арешти основних українських опозиціонерів змінили ситуацію. Терпляче ставлення до цього режиму не дає майже нічого, але коштує дорожче — щодня Євросоюз жертвує своєю репутацією та довірою.

Зрозуміло одне: підписувати угоду з шампанським та канапками з лососем, святкувати, коли українські опозиційні політики зникають один поперед одного за тюремними мурами, буде сумною комедією".

"Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ", Німеччина

"Раніше можна було мати ілюзії, що Україна намагається бути іншою. Арешт Тимошенко може ускладнити підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Чи справді до цього хочуть довести чиновники над Дніпром? Якщо так, то політична помста для них важливіша за перспективи власної країни".

"Ґазета Виборча", Польща

"Десь 2014-го, перед президентськими виборами, які режим Лукашенка якось муситиме виграти, громадянам запропонують прийняти російський рубль. Навіть найзапекліші прихильники незалежності визнають, що це оптимальний варіант. У результаті Білорусь стане економічною областю Росії.

Хто кого ошукував усі ці роки? Мінськ, який діставав дешеві енергоносії взамін слов'янської риторики, чи Москва, що за її допомогою приспала білоруський народ і звернула його з тієї дороги, яка змінила свідомість у країнах Балтії, Польщі, Україні?"

"Бєлгазєта", Білорусь

Зараз ви читаєте новину «Білорусь стане економічною областю Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути