пʼятниця, 07 квітня 2017 06:45

"Батьківщина" має стратегічний план розвитку села

Автор: Анна Лакиза
  Вадим Івченко: ”Наша фракція постійно відстоює інтереси села в парламенті”
Вадим Івченко: ”Наша фракція постійно відстоює інтереси села в парламенті”

— Найбільше багатство держави — земля. Вона нині потребує захисту, а українське селянство — підтримки. Наша політсила має стратегічний план розвитку агросектору. Необхідно терміново напрацьовувати таку законодавчу базу, яка б дала змогу вільно працювати і заробляти, — каже народний депутат від "Батьківщини" 37-річний Вадим Івченко під час зустрічі з аграріями в містах Лохвиця та Заводське на Полтавщині.

Зараз важливим питанням у сфері агропромисловості є передача землі за межами населених пунктів місцевим громадам, говорить нардеп.

— Недолуга політика нинішньої влади призвела до того, що українське село вже доведене до межі зубожіння. Наша фракція постійно відстоює інтереси села в парламенті. Один із найвагоміших здобутків — продовження мораторію на продаж землі. Бо від початку мали чітку позицію — в жодному разі не допустити відвертого грабунку. Ще один напрямок роботи — захист селян від рейдерства. Це завдання виконують наші антирейдерські штаби. Сюди звертаються за допомогою фермери, в яких нахабно віджимають землю чи врожай. Ми маємо зробити все можливе, щоб головне багатство країни не опинилося в руках земельних магнатів.

Ми проштовхнули в парламенті закон про розвиток сімейних господарств. Люди, які готові не тільки виробляти продукцію для себе, а й продавати, можуть створювати сімейні ферми. Для цього треба зареєструватися в органах фіскальної служби. Тоді ферма отримає статус товаровиробника. Держава має запропонувати перелік програм, які дозволять йому розвивати свою продукцію, купувати сучасне обладнання, облаштовувати заготівельні пункти і просити за це відшкодування. Прогнозуємо, що в рік можна створювати до 200 тисяч таких підприємств. Це дозволить задіяти 800 тисяч працівників у сільському господарстві. Нині їх тільки 480 тисяч. Це — наша політика, яка в першу чергу спрямована на людину.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" має стратегічний план розвитку села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути