пʼятниця, 12 листопада 2010 07:13

Банкова звинувачує опозицію у майбутніх невдачах у Брюсселі

Адміністрація президента вважає, що діяльність опозиції шкодить владі отримати позитивний результат на саміті Україна-ЄС. Про це її глава Сергій Льовочкін сказав на брифінгу в Києві:

— У нас ідуть дуже важкі переговори. І я з жалем можу сказати, що українська опозиція намагається зробити все можливе, щоб саміт був неуспішним по темах зони вільної торгівлі та безвізового пересування наших громадян.

На його думку, "для опозиції важливіше неуспіх влади, ніж успіх України".

— Переговори тривають. Група переговірників посилена за дорученням президента. І ми сподіваємося на оптимальний результат, — додав Льовочкін.

Саміт Україна-ЄС за участі президента Януковича має відбутися 22 листопада в Брюсселі.

Раніше Льовочкін заявляв, що сподівається укласти на саміті Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка включатиме Зону вільної торгівлі та План дій безвізового режиму.

БЮТ відкидає звинувачення, що діяльність опозиції нібито перешкоджає досягненню позитивного результату на найближчому саміті Україна — ЄС.

— Неможливо в принципі вставляти владі палки в колеса по дорозі до Європи, оскільки за режиму Януковича Україна рухається в протилежний бік. Головним же гальмом на шляху до ЄС є Янукович та його антидемократична, антиєвропейська політика, — коментує прес-служба БЮТ заяву глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

— Чинна українська влада самостійно відмовляється від європейських демократичних цінностей, — заявляють у прес-службі Григорія Немирі, заступника голови партії "Батьківщина". — Для опозиції був і залишається ключовим пріоритетом успіх України як європейської держави, яка поважає і дотримується європейських демократичних цінностей щодня, а не лише під час переговорів із європейськими партнерами. Те, як чинний режим провів останні вибори, демонструє, що європейські демократичні цінності не є для нього пріоритетом. За це треба відповідати.

Зараз ви читаєте новину «Банкова звинувачує опозицію у майбутніх невдачах у Брюсселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути