середа, 30 вересня 2009 18:36

Янукович забув про свої обіцянки

Так уже повелося, що спочатку лідер "регіоналів" Віктор Янукович щось говорить, а потім однопартійці або червоніють, або вибачаються, або спростовують його слова. Так неодноразово було з численними ляпами екс-прем"єра — починаючи від "відомої поетеси Анни Ахметової" і закінчуючи останнім конфузом на Ялтинській конференції: там лідер Партії регіонів назвав Хельсинський акт неіснуючою Стокгольмською угодою.

Але такі речі б"ють виключно по особистому рейтингу політика. А ось коли він починає спростовувати власні ж обіцянки — тоді справа пахне обманом виборців. Одна з головних фішок попередніх передвиборних кампаній Партії регіонів і Віктора Януковича — обіцянка зробити російську мову другою державною. Зрозуміло, що, обіцяючи це, головний "регіонал" розраховував на прихильність виборців із південних і східних областей. Та ось думку Заходу України не врахував. Доводиться тепер однопартійцям у Львові виправдовуватися і вибачатися: мовляв, не звертайте уваги на слова лідера, він мав на увазі зовсім інше.

При цьому він не врахував думки населення Західної України

Так, керівник виборчого штабу Віктора Януковича на Львівщині Петро Писарчук заявив: його шеф ніколи прямо не говорив, що російська мова повинна бути другою державною. При цьому Писарчук досить плутано посилався на закон про мови і Європейську хартію, але суть ніхто так і не зрозумів: Янукович за офіційний статус російської мови або проти?

Та ж історія — з визнанням незалежності Південної Осетії. Після торішніх кавказьких подій Віктор Янукович абсолютно однозначно схвалив дії Росії. Тепер Петро Писарчук запевняє: із цього приводу лідер Партії регіонів нічого прямо не говорив.

Таким чином виходить, що політик, який мітить у президентське крісло, не просто не відповідає за свої слова, але і відрікається від колишніх обіцянок. Або він думає, що, якщо говорити на Сході одне, а на Заході — інше, це допоможе завоювати більше голосів?

Зараз ви читаєте новину «Янукович забув про свої обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути