четвер, 05 квітня 2012 09:25

Янукович може повернути рейтинг соцвиплатами

 

Усіх президентів України, крім Ющенка, обрали завдяки їх соціальним обіцянкам, — стверджує гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, 65 років. — Вони наперед розуміли, що цих обіцянок не виконають, але інакше виграти б їм не вдалося. Тому через кілька років їхній рейтинг сильно падав. Найбільші надії в соціальному плані на Віктора Януковича покладали на Сході. Тому там його рейтинг і знизився найсильніше.

Соціальні ініціативи президента можуть суттєво покращити його популярність. Щоправда, коли 2004-го перед виборами прем'єр-міністр Віктор Янукович підняв соцвиплати, його рейтинг підвищився лише на 1,5 місяця. Якраз почалася сильна контрпропаганда опозиції, тому люди звернули увагу на гроші від держави тимчасово. Тепер довіра до опозиції низька, і виплати можуть підтягнути рейтинг Віктора Януковича на довший період.

На жаль, для населення найважливіші сьогодні матеріальні чинники. Загроза авторитаризму, втрата свободи і можливість укорінення влади, яку потім ніяким чином не вдасться змістити, майже нікого не лякають. Якщо президенту на цьому тлі вдасться підвищити рівень життя — він, незважаючи на всі недоліки, може отримати навіть позитивний баланс довіри.

Віктор Ющенко пройшов на ентузіазмі народу й надії, що можливо побудувати дійсно справедливу державу. І перші місяці він мав шалений рейтинг, довіра і недовіра складали 70% проти 17%. На 90 пунктів більше, ніж у Віктора Януковича сьогодні. Утім, і падіння рейтингу Ющенка було серйознішим.

Чинний президент має ще кілька років. З яким показником він залишить свою посаду, сьогодні сказати неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може повернути рейтинг соцвиплатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути