вівторок, 27 листопада 2007 13:19

Яким країнам українці заздрять найбільше (ОПИТУВАННЯ)

Українці заздрісні не тільки в народних приказках, визначили соціологи. Згідно з результатами нового дослідження, третина громадян України упевнені: росіяни живуть краще і заробляють більше них. Свою думку вони аргументують тим, що багато їхніх співвітчизників їздять на заробітки до Москви і Санкт-Петербурга.

Як з"ясувалося, 65% українців заздрять жителям Євросоюзу, 57% - Америці, 34% - Росії. "Ми просто намагалися намалювати портрет нації. Нас треба сприймати такими, якими ми є - українців не зміниш", - заявив директор київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко, що проводив дослідження.

Втім, згідно з дослідженням, майже третина опитаних згідні виїхати на постійне місце проживання до Росії, якщо їм забезпечать житло і роботу (28,1% громадян). Але цілих 60% відповіли негативно: "Потрібна нам Росія з її чеченцями і Путіним!". У США хотіли б переселитися тільки 18,5% українців. 62,9% - категорично проти. Але в одну з країн ЄС з радістю емігрували б 34,6% опитаних, 50% - відмовилися б, пишуть "Известия".

Зараз ви читаєте новину «Яким країнам українці заздрять найбільше (ОПИТУВАННЯ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути