пʼятниця, 03 лютого 2006 18:55

"Я торчу пір"ям у горлі і не даю дихати"


25 січня в "ГПУ" вийшла стаття під заголовком "Марія Стефанія працює без дозволу". Вона містила коментар голови Комітету з питань народної та нетрадиційної медицини Тетяни Гарник, яка зокрема стверджувала: "Не обійтися майбутнім цілителям без основ спеціальних знань, які їм пропонують на медичних курсах. До речі, цих випробувань не пройшла знаменита Марія Стефанія".

Відома цілителька завітала до редакції з відкритим листом до Тетяни Гарник. А також принесла більш як десяток документів: атестаційно-експертні висновки Української асоціації народної медицини, ліцензії Мінохоронздоров"я, спеціальні дозволи та сертифікати.

"Не знаю, як Ви будете дивитися в очі людям і які слова оправдань будете їм говорити, коли Вас запитають: "Тетяно Петрівно, а для чого Ви говорили про Марію Стефанію неправду? Ви ж знали, що Марія Стефанія одна з перших в Україні на всіх законних основах пройшла спеціальні випробування і що вона добросовісний практик в галузі народної медицини", — йдеться у листі.

Я в Україні вже три роки не працюю

Документи цілительки свідчать: вона справно проходила всі необхідні процедури з 1992 до 1999 року. Ліцензії Мінохоронздоров"я видаються на три роки. Отож, остання така закінчилася в Марії Стефанії 2002-го.

"Зараз у мене немає поточної ліцензії, тому що я в Україні вже три роки не працюю і вона мені не потрібна", — пише Марія Стефанія.

Практикує цілителька за кордоном, переважно в Німеччині. Вона показала два сертифікати міжнародного зразка, виданих 1999 року Медичним інститутом Української асоціації народної медицини. Документи свідчать, що цілителька закінчила повні курси за програмами "Основи медичних знань" та "Фітотерапія". Причому останній сертифікат підписано саме Тетяною Гарник.

"Я розумію, що Міністерству охорони здоров"я, зокрема Комітетові з питань народної та нетрадиційної медицини, я торчу пір"ям у горлі і не даю дихати, — пише Марія Стефанія. — Тому що свідчу всім засобам масової інформації Божу правду. Щоб люди обходили всіх псевдоцілителів, шарлатанів і ворожок — бо то все корумповані шахраї, які мають зверху владне покровительство".

Корумповані шахраї, які мають зверху владне покровительство

Саме через її боротьбу зі псевдоцілительством, вважає Марія Стефанія, офіційні інстанції ставлять їй в колеса палиці:

"Тому вам, Тетяно Петрівно, хотілося б, щоб про мене люди склали погану думку і через ваш коментар поставили мене в ряд шахраїв. Бо зрозуміло, що чим менше ходитиме до мене людей, тим менше вони знатимуть правду про народне цілительство в Україні".

На запитання, чи багато в Україні істинних народних цілителів, Марія Стефанія відповіла:

— Справжніх немає!

Зараз ви читаєте новину «"Я торчу пір"ям у горлі і не даю дихати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути