неділя, 03 квітня 2022 15:25

Щодоби росіяни вбивають чотирьох українських дітей

Щодоби росіяни вбивають чотирьох українських дітей
Невідома поки кількість загиблих та поранених дітей у Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей Фото: unicef

Що 6 год. російські загарбники в Україні вбивають одну дитину. Що 3 год. травмують одного маленького українця.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Унаслідок обстрілу міста Рубіжне на Луганщині загорівся гараж, у підвалі якого перебували чотири особи, двоє з яких діти. Після обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївщини зазнала тяжких поранень 14-річна дівчинка. Під час вибуху невідомого пристрою на понтонному мосту на Чернігівщині в автомобілі загинуло двоє людей, двоє зазнали поранень, із яких один підліток.

Невідома поки що кількість загиблих і поранених дітей у Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світ має жахнутися від того, що сталося на Київщині", - Арестович

"РФ своїми діями порушує основоположні права дітей - право на життя та охорону здоров'я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. Звертаюся до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів і злочинів проти людства РФ в Україні", - сказала Денісова.

Унаслідок збройної агресії Російської Федерації в Україні загинули 158 дітей. Ще понад 254 зазнали поранень. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. "Понад 412 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. З них 158 загинули та понад 254 поранені, - ідеться в повідомленні. - Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій і на тимчасово зайнятих ворогом територіях. Зокрема в Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей".

Зараз ви читаєте новину «Щодоби росіяни вбивають чотирьох українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути