субота, 02 квітня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Збільшилася кількість дітей, які загинули від рук російських окупантів

Збільшилася кількість дітей, які загинули від рук російських окупантів
Найбільше дітей постраждало у Київській, Харківській і Донецькій областях. Фото: 5.ua

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації в Україні загинули 158 дітей.

Ще понад 254 - отримали поранення. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Понад 412 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. З них 158 загинуло та більш як 254 поранено, - йдеться в повідомленні. - Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій і на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема в місті Маріуполь, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залучає війська з окупованого Придністров'я - Генштаб

За даними, офіційно встановленими ювенальними прокурорами, найбільше дітей постраждало в Київській - 75, Донецькій - 71, Харківській - 56, Чернігівській - 46, Миколаївській - 31, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

"Орієнтовно 18-20 березня збройні сили РФ здійснили обстріл артилерією цивільних автомобілів на автодорозі в Чернігівській області внаслідок чого загинуло 13 осіб, двоє з яких - діти, - кажуть в Офісі генерального прокурора. - 26 березня отримали поранення троє дітей внаслідок обстрілу Маріуполя. 31 березня внаслідок артилерійського обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області поранено дитину".

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях і місті Київ. Пошкоджено понад 80 закладів для дітей, серед яких лікарні, музичні школи, спортивні та реабілітаційні заклади, молодіжні центри, бібліотеки.

З початку повномасштабного наступу Росії в Україні внаслідок агресії загинули 1232 мирні жителі. Ще 1935 людей мають поранення різного ступеня важкості.

Зараз ви читаєте новину «Збільшилася кількість дітей, які загинули від рук російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути