середа, 16 листопада 2016 22:58

Перше купання малюка: 7 важливих правил

 

Важливі рекомендації щодо першого купання малюка дає Ivona

1. Коли можна купати

Сьогодні дитячі лікарі дозволяють купати немовля вже в перший день після виписки з пологового будинку, не чекаючи загоєння пупкової ранки. Чекати, поки вона заживе, варто лише в тому випадку, якщо є якісь особливі рекомендації лікаря і проблеми із загоєнням. Після купання просушіть пупкову ранку рушником або серветкою і обробіть пупок новонародженого перекисом, а потім зеленкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кесарів розтин: як вести себе після операції

2. Час для купання

Як правило, купають новонароджених ввечері, перед нічним годуванням. Вважається, що після водних процедур діти міцніше засинають. Є малюки, яких купання збуджує, і тоді батькам доведеться ще довго танцювати з дитиною на руках. Поспостерігайте за своїм малюком і вирішите, який оптимальний час для купання йому підійде.

3. Що додавати у воду

У воду для купання малюка краще додати відвар трави: череди або ромашки. Його можна заварити самостійно. Можна скористатися готовими косметичними засобами для новонароджених, які продаються в широкому асортименті в аптеках (попередньо порадьтеся з лікарем).

Дитяче мило і спеціальні засоби для купання немовлят використовуйте не більше двох разів на тиждень - вони пересушують ніжну шкіру.

4. Температура води і повітря

Температура в кімнаті має бути комфортною (20-22°С). Для першого купання рекомендують температуру води 36-37°С (використовуйте термометр для води і пам'ятайте: краще трохи прохолодніша, ніж гаряча).

5. Як підготувати дитину

Купати потрібно або до годування, або через 45 хвилин після. Перед цим влаштуйте малюкові повітряні ванни - роздягніть і дайте шкірі "подихати". Нехай дитина кілька хвилин полежить голенька - не переживайте, що вона замерзне, це важлива складова загартовування. Погладжуйте тіло малюка: від ніжок і ручок до спинки, животика, згинайте і розгинайте ручки, ніжки.

6. Як купати

Підтримуючи дитину двома руками (під шию і грудку, або - потилицю і спинку) опустіть у воду. Направляйте малюка - плавайте - від одного краю ванни до іншого. Взявши дитину під пахви, опускайте в воду і виймайте з неї.

Перше купання має тривати 5-7 хвилин. За кілька днів збільште час купання до 15 хвилин, потім - за бажанням малюка час можна збільшити ще.

Автор: kupanie-mladenca
 

Купати дитину в пелюшці або без неї - вирішувати вам. Вважається, що в пелюшці дитині спокійніше купатися, бо вона створює ефект захищеності.

Пізніше ідеально підійде для купання спеціальний дитячий надувний круг, який одягається на шию малюка.

Автор: http://kidbe.ru/
 

7. Після ванни

Завершивши купання дитини, оберніть її м'яким рушником, промокніть шкіру і знову влаштуйте повітряні ванни на кілька хвилин. Приблизно тоді, коли малюкові виповниться місяць, можна починати гімнастику і масаж після купання.

Інтернет підірвали зворушливі фото недоношеної дівчинки

Дивіться відео про те, як малюки купаються

Зараз ви читаєте новину «Перше купання малюка: 7 важливих правил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути