вівторок, 08 листопада 2016 21:21

Малюк із пересадженими руками повернувся до звичайного життя

Автор: Youtube
 

Зіон Харві став першою в світі дитиною, якій пересадили руки. У 2011 році пройшла перша успішна операція з пересадки рук дорослому.

Коли малюкові було 2 роки, він переніс важке інфекційне захворювання. Лікарі ампутували йому кисті рук і стопи, зробили пересадку нирки. Хлопчику все життя необхідно приймати імунодепресанти, щоб уникнути її відторгнення.

Автор: Youtube
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіамські близнята щасливі після розділення

У липні торік лікарі пересадили 8-річному Зіону донорські кисті рук. До цього такі операції дітям не робили ніколи.

11 годин група з 40 хірургів оперувала Зіона. Організм хлопчика не сприйняв нові руки як чужорідні. Після місяця спостереження і фізіотерапії Зіон повернувся додому.

Автор: Youtube
 

Коли перед операцією лікарі запитали маленького пацієнта, що б він хотів робити новими руками, він відповів, що мріє підтягнутися на турніку.

"З дітьми все набагато складніше через особливості дитячого скелета. Кістки набагато тендітніші. Але вважаю, пройде небагато часу, і хлопець зможе навіть грати в американський футбол", - коментує лікар Л. Скотт Левін, який керував операцією.

"Йому стає краще із кожним днем. Він може грати зі своїми іграшками, може сам їсти піцу", - розповіла Патті Рей, мати хлопчика.

Автор: Youtube
 

Лінлі Хоуп Бомер народилася двічі: спочатку лікарі тимчасово дістали її з живота матері, щоб провести життєво важливу операцію, а за 12 тижнів вона народилася в термін.

Зараз ви читаєте новину «Малюк із пересадженими руками повернувся до звичайного життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути