понеділок, 01 березня 2021 18:00

Чого батьки не повинні робити у процесі виховання

Чого батьки не повинні робити у процесі виховання
Якщо дитина проявляє негативну поведінку, то не варто її заохочувати до цього надмірною увагою до проблеми. Фото: pixabay

Дисципліна вчить дитину контролювати її дії та думки, але з цим головне не перестаратися.

Не варто плутати дисципліну з покаранням, пише Child develop.

Це притаманно для консервативних сімей, які не усвідомлюють, що дисциплінування й покарання відрізняються одне від одного та ведуть до різних результатів. Покарання може бути і словесним, і фізичним, змушує людину страждати за вчинені нею помилки. Завдяки дисципліні з'являється контроль за дитиною і певні правила життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрази, якими не варто заспокоювати дитину

Не слід також викликати в дитини страх. Іноді батьки використовують, як їм здається, виправдану брехню, хоча вона породжує страх. Наприклад: "Якщо ти не будеш слухатися, поліція забере тебе у в'язницю". Через це може бути низька самооцінка, чи антисоціальна поведінка.

Якщо дитина проявляє негативну поведінку, то не варто її заохочувати до цього надмірною увагою до проблеми. Так діти намагаються привернути увагу дорослих, наприклад, коли кричать або ламають іграшки. Якщо тато чи мама звертають на це увагу, малюки ще частіше починають вдаватися до таких дій.

Також мамі і татові варто показати, що в них однакова думка щодо поведінки дитини і вони заручились підтримкою одне одного.

У вихованні дитини також головне - це вчасно помітити, що є проблеми. Звернути на них увагу та вирішувати.

Виростити психологічно здорову дитину простіше, ніж "виправити" покаліченого дорослого. Які проблеми виникають у дорослому віці через травмуюче виховання? У процесі виховання багато батьків вчать дітей самопожертві та саморуйнуванню для задоволення чужих потреб. Часто задоволення потреб батьків - основна функція, яку виконують діти. Але це неправильно: батьки повиннні піклуватися про дитину, а не навпаки.

Зараз ви читаєте новину «Чого батьки не повинні робити у процесі виховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути