Ексклюзиви
субота, 20 лютого 2021 23:46

Назвали фрази, якими не варто заспокоювати дитину

Назвали фрази, якими не варто заспокоювати дитину
Дитині слід завдяки невербальному спілкуванню, тобто жестами, позами, виразом обличчя показати, що батьки співчувають та люблять її. Фото: pixabay

Батьки хочуть підтримати дитину , але іноді кажуть для цього не правильні фрази.

Одна з них, що певна ситуація - це дрібниці і не варто засмучуватись, пише 4mamas.

Дорослий може вважати, що звичайна невдача у шкільному конкурсі - це не надто трагічно. Але для дитини це як серйозна олімпіада. Для неї у цей момент майбутнього не існує. Він ще не розуміє як заглядати далеко вперед, тому така фраза батьків не допоможе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких випадках батьки спричиняють дитячу істерику

Казати "припини плакати, сльозами горю не допоможеш" вказує, що слід приборкати емоції, заховати кудись, удати, що життя триває і нічого не сталося. Але заганяти емоції вглиб надзвичайно шкідливо. Вони нікуди не діваються з мозку, а починають проявлятися необґрунтованими тривогами чи хворобами без очевидної причини. Єдиний спосіб — прожити свої емоції, просумувати стільки, скільки потрібно психіці.

"Як ти міг зарадити цій ситуації?", "Ти сам винен" викликає у дитини лише більше засмучення. Краще цю фразу сказати пізніше – після їжі та відпочинку.

Дитині слід завдяки невербальному спілкуванню, тобто жестами, позами, виразом обличчя показати, що батьки співчувають та люблять її. Можна сказати це і вголос і обійняти.

Також можна додати: "Помилятися нормально. Я теж іноді помиляюся", "Ти отримав досвід, тому зможеш досягти більшого з його урахуванням. Якщо хочеш, поміркуймо разом, як це зробити".

У процесі виховання багато батьків вчать дітей самопожертві та саморуйнуванню для задоволення чужих потреб. Часто задоволення потреб батьків - основна функція, яку виконують діти. Але це неправильно: батьки повиннні піклуватися про дитину, а не навпаки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали фрази, якими не варто заспокоювати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути