Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 13:57

"Звикли, що люди постійно роблять з нами селфі" - нові патрульні знялись у новому проекті
10

Крістоф фон Іссендорф, Сергій Карпенко
Фото: Прес-служба
Євген Фіщук
Руслан Довгаль

2 квітня, о 19:20 на телеканалі 2+2 стартує проект "102. Поліція", знятого за відомим німецьким форматом скриптед-реаліті "102.Police". Проект розповідає про особливості роботи служб екстреного реагування.

В проекті будуть змодельовані найрозповсюдженіші правопорушення, з якими може зіштовхнутися кожен українець: крадіжка у магазині, побутове насилля, викрадення дитини, бійка на вулиці, підробка документів, розбійний напад, шахрайство тощо. На виклик прибувають справжні екіпажі, а їх дії ідентичні до роботи у надзвичайних ситуаціях. Щоразу патрульні не знають, з якою саме ситуацією, та в яких умовах доведеться працювати.

"З 2011 року ми в Німеччині займаємося форматом скріптид-реаліті. Знімаємо серіали без сценарію. Маємо проекти про роботу суддей та детективів. Це серіали нового покоління. Ми покажемо роботу поліції такою, якою вона є. Патрульні знають про зйомки, але для них це звичайний робочий день. Такий формат адаптували в Угорщині, Румунії, Чехії, Словаччині і скрізь вони мали успіх", - говорить продюсер Крістоф Іссендорфф під час прес-показу київським журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві презентували серіал про кмітливого шпигуна

Автор: Прес-служба
  Руслан Гавриленко
Руслан Гавриленко

Кожен випуск програми складається з чотирьох різних ситуацій. Після кожного виклику і відпрацювання патрульні коментують власні дії – у яких випадках вони мають право проводити обшук, застосовувати зброю, затримувати підозрюваних, а також надають пояснення щодо вчинків правопорушників та постраждалих.

Кастинг, за словами продюсерів, не мав певних вимог, на роль потерпілих набирали звичайних людей, які хочуть спробувати свої сили в акторстві. Щодня знімається по кілька епізодів. Творці формату переконані, що з часом поліцейські стануть героями не тільки для дітей, які є прихильниками проекту у різних країнах. Gazeta.ua поспілкувалась з патрульними Русланом Довгалем, Русланом Гавриленком та Євгеном Фещуком, які знялись у серіаліті, та дізналась, як їм працюється на камеру та, чи не втомили їх селфі з громадянами.

Як потрапили у проект?

Ми отримали вказівку від керівництва про те, що проводиться набір у скриптид-реаліті. Нам стало цікаво, тому вирішили спробувати.

"102. Поліція", це адаптація закордонного проекту. Дивились подібні серіали з реальними поліцейськими раніше?

Тільки українські. Серіали реальні про патрульну поліцію, коли в екіпаж сідає журналіст і вирушає разом з патрульними на виклик. До цього проекту мене з напарницею знімали австралійські журналісти. Проект про українських жінок поліцейських.

Автор: Прес-служба
 

Не дивився, тому що мені цікавіше розглядати нове законодавство, до того ж не хочу дивитися, як знімали закордоном, щоб не порівнювати під час нашх зйомок. Намагаємося показати наші реалії.

Наскільким зручно працювати перед камерами?

Дуже комфортно, ми не граємо, а робимо свою роботу. Нас щодня люди знімають на телефони, тож знімальна група не заважала.

Коли з'явилась поліція до неї було дуже багато уваги. Були готові до тієї хвилі "селфі з копами", яка розпочалася з введеням реформи?

Не очікував, що буде так багато уваги. Я знав, що реформа дуже відповідальна. Спочатку було надзвичайно дивно.

Автор: Прес-служба
  Євген Фіщук
Євген Фіщук

Не за цим ми прийшли в поліцію. Це дешева слава. Керівництво казало: "Якщо до вас прийдуть громадяни за фото, не відмовляйте". Діткам ми і досі не відмовляємо, але, коли, буває прижджаємо на виклик, а там людина на підпитку каже: "Сідай, я з тобою сфоткаюся". Таким відмовляємо. Ми маємо дотримуватися субординації. Адже поліцейський несе на собі повноваження закону і повинен відповідати цьому високому званню. А якщо будуть панібратські відносини, не буде ніякої поваги. Всьому є місце і свій час. Селфі сприймали, як належне певному періоду.

Чи відповідають випадки, які побачить глядач тим, з якими стикаєтесь щодня на роботі?

Всі ситуації, які знімали, були пережиті на лінії і не одноразово. Часто стикаємося зі сімейним насиллям, кожного дня виїжджаємо на виклики, пов'язані з крадіжками.

Автор: Прес-служба
  Руслан Довгаль
Руслан Довгаль

Людям намагаємося пояснити і показати реальність української поліції і підвищити обізнаність населення у певних ситуаціях.

Люди почали інакше реагувати на патрульних

Чи дійсно населення недостатньо добре знає свої права та обов'язки?

Я сподіваюсь наша робота дуже допомагає зменшити кількість правопорушень. За час, скільки працюю, можу сказати, що зросла довіра, інакше реагують на патрульних. Люди менш негативно налаштовані, намагаються співпрацювати. Розуміють, що треба прислуховуватися і дотримуватися закону.

Що більше втомлює: реальна зміна чи робота на камеру?

Знімальний день проходить так само, як робочий. Але виснажує більше. Не знаю чому так.

Автор: Прес-служба
 

Під час зйомок ти постійно в тонусі. Коли патрулювання, немає такого напруження ,адже на зйомках може бути кілька дублів, де треба більш розкрити ситуацію, але не знизити темпу. Намагаємося не грати, а працювати.

Автор: Прес-служба
  Сергій Князев, Максим Кривицький
Сергій Князев, Максим Кривицький

Потрібний був час, щоб звикнути, пізніше зйомки стали нормою. Як і робота в поліції, перші виклики хвилють, потім все входить у звичний ритм.

"102. Поліція" це вже другий проект у форматі скриптед-реаліті. Аудиторія каналу знайома з подібним форматом за проектом "Зловмисники", який допоміг нам виявити певні потреби і зацікавленість глядача. Саме тому, ми прийняли рішення розвивати цей напрямок", - відмітив Максим Кривицький, генеральний продюсер 2+2.

Зйомки відбуваються за підтримки Національної поліції України. В проекті беруть участь 12 екіпажів Управління патрульної поліції Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Звикли, що люди постійно роблять з нами селфі" - нові патрульні знялись у новому проекті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути