понеділок, 21 листопада 2011 22:26

Жулинський надіслав Ліні Костенко фальшивий банківський чек

Жулинський надіслав Ліні Костенко фальшивий банківський чек

Академік Микола Жулинський любив розігрувати сусідів-письменників, з якими мешкав у одному будинку по вулиці Олеся Гончара, 52 у Києві. За словами поетеси Світлани Йовенко, найжорсткіше академік пожартував у 2002 році , коли письменники жили бідно і животіли на мізерні гроші.

"Отримала під Новий рік листа з Америки від пані Антоніни Пипко. Написано англійською мовою, що вона, донька американця українського походження, отримала заповіт батька - поділити 20 тисяч доларів серед українських письменників. Просила мене передати їх тодішньому голові Спілки письменників Володимиру Яворівському, щоб використав на видання книжок. Чек був у листі. Я розглядала його на світло: ніколи чеків не бачила з банків американських.

Піднімаюсь до Яворівського. Він виймає коньяк: "Ми маємо це обмити!". Потирає руки. Ставлю ультиматум: "Володя, чек віддам тільки під розписку". Він зітхає і пише розписку. Намагається додзвонитися в банк. А було 31 грудня. Банк не працював. Дзвонить мені Яворівський перед Різдвом: "Адресат вирахуваний. Операція походження цілком вітчизняного. Сусіда Жулинський". Виявилося, що Микола Жулинський був собі в Америці у відрядженні, і, розважаючись, певно, після хорошої пляшки, вирішив розіграти простаків", - згадала письменниця.

Йовенко розповіла, що такий лист отримала також її сусідка Ліна Костенко, тільки сума там була на 18 тисяч доларів.

"Я тільки зітхнула, а от Ліна Василівна так образилася на Жулинського, що не хотіла з ним розмовляти. Вона якраз потребувала 18 тисяч доларів на видання книги доньки. Потім відтанула. Жулинський має вдачу вічного парубка. Має самоіронію і живий розум. Але почуття міри йому зрадило". - додала Йовенко.

Зараз ви читаєте новину «Жулинський надіслав Ліні Костенко фальшивий банківський чек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути