Ексклюзиви
вівторок, 28 вересня 2021 11:54

Жодної пластики, купа коханців і невдалі шлюби: секс-символу Бріжит Бардо виповнилося 87 років
5

Французька актриса, модель, співачка й письменниця Бріжит Бардо сьогодні, 28 вересня, святкує 87-річчя.

Gazeta.ua зібрала добірку цікавих фактів із життя іменинниці.

1. Бардо народилася за кількасот метрів від Ейфелевої вежі 1934 року. Коли була дитиною, ворожка напророчила, що її прізвище знатиме весь світ.

2. У дитинстві Бріжит називали гидким каченям. Дівчинка носила спеціальні окуляри, металеві скоби для виправлення прикусу, страждала на косоокість. А волосся мало було тьмяним.

3. 1949-го Бардо знялася для видання Jardin des Modes. Наступного року її фото прикрасило обкладинку Elle. Тоді її помітив режисер Роже Вадим і вмовив колегу Марка Аллеґре запросити дівчину на кінопроби. Бріжит було 15 років, коли в неї зав'язалися стосунки з Роже Вадимом. Батьки не схвалювали вибір дочки, тому вона на знак протесту кілька разів намагалася скоїти самогубство. У 18 років вийшла заміж за Вадима.

4. Перший шлюб розпався 1957 року. У актриси з'явився інший чоловік Жан-Луї Трентіньян. Закохані стали жити разом, але й цей союз тривав лише два роки. 1959-го вона вийшла заміж за актора й продюсера Жака Шарр'є - разом вони були до 1962-го. Через чотири роки Бардо побралася з мультимільйонером Ґюнтером Заком. Їхній союз протримався три роки. 1992 року Бардо вийшла заміж за політика Бернара д'Ормаля. Також жінка була популярною в чоловіків. Мала безліч коханців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готелі, зміна віросповідання, тонни троянд: на що йшли чоловіки заради уваги Бріжіт Бардо

5. Бардо стала першою жінкою в Європі, яка наважилася з'явитися на екранах у маленькому купальнику. У повсякденному житті й у фільмах Бріжит дотримувалася стилю "шик Сен-Тропе". Це сприяло й популярності курортного міста Сен-Тропе.

6. Акторка ніколи не робила пластичні операції. Зберігати ідеальні параметри фігури їй тривалий час допомагала вегетаріанська дієта. В інтерв'ю розповіла про мрію - побачити весь світ вегетаріанським.

Бріжит Бардо 28 вересня святкує 87-річчя.
Фото: rex features
Бріжит Бардо і її син Ніколя, який народився у 1960-му від Жака Шарр'є.
Бріжит Бардо і Ален Делон. Тоді вони відпочивали в Сен-Тропе.
Бріжит Бардо зараз.
Бріжит Бардо і Роже Вадим.

7. Дебют Бардо в кіно відбувся 1952 року - взяла участь у зніманні комедії "Нормандська діра". За наступні чотири роки акторка встигла зіграти в 17 картинах. Незабаром дівчину прославила роль у картині "І Бог створив жінку" 1956-го. Фільм став сенсацією того часу: стрічку засудила католицька церква за надмірну відвертість. Попри це сцена з оголеною Бардо, яка танцює на столі, зробила з неї зірку світового масштабу.

8. Бардо стала заручницею власної вроди й сексуальності. Вона намагалася втекти від усталеного образу. Для цього в 1960-х спробувала себе в амплуа співачки. Вона записала понад 80 пісень, серед яких чимало шлягерів.

9. Сьогодні Бріжит займається захистом тварин. На початку 2020 року актриса звернулася до чинного президента Франції з відкритим листом про запровадження низки заходів, що забезпечують гуманніше ставлення до тварин на фермах.

10. На 75-річний ювілей попросила італійську актрису Софі Лорен зробити світу незвичайний подарунок - відмовитися від носіння натурального хутра. Шанувальники досі пам'ятають вислів Бардо про жінок, які носять такі речі.

"Шуба - це кладовище. Справжня жінка не носитиме на собі цвинтар, - заявила Бардо в інтерв'ю.

20 вересня легендарній італійській акторці Софі Лорен виповнилося 87 років. Gazeta.ua зібрала найцікавіші факти з життя іменинниці.

Зараз ви читаєте новину «Жодної пластики, купа коханців і невдалі шлюби: секс-символу Бріжит Бардо виповнилося 87 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути