понеділок, 20 вересня 2021 18:15

Знімалася оголеною та вийшла заміж у 16 років: найцікавіші факти з життя іменинниці Софі Лорен
5

20 вересня Софі Лорен виповнилося 87 років.
Фото: art-assorty
Софі Лорен в молодості.
Софі Лорен в молодості.
Софі Лорен у 2018 році відвідала церемонію Bambi Awards в Німеччині.
20 вересня Софі Лорен виповнилося 87 років.

20 вересня легендарній італійській акторці Софі Лорен виповнюється 87 років.

Gazeta.ua зібрала найцікавіші факти з життя іменинниці.

1. Справжнє ім'я зірки Софі Шиколоне. Її виховувала самотня мати. Дівчинка росла в провінційному рибальському містечку в бідності. Софі була народжена поза шлюбом і батько відмовився одружуватися з її матір'ю.

2. У 14 років дівчина виграла конкурс краси й переїхала з матір'ю до Рима. На одному з конкурсів познайомилася із продюсером Карло Понті. Пізніше він стане її чоловіком і найкращим другом. Їй було 16, йому 38. Понті був одружений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Софі Лорен "стала жертвою Голокосту"

3. Подейкують, що Понті цілеспрямовано знімав Лорен у низькопробних фільмах, де вона з'являлася оголеною. Також ходили чутки, що він змушував її вдаватися до пластичної хірургії. Вони таємно одружилися в Мексиці, адже сам Папа Римський перебував у конфлікті з Понті. Через 10 років стосунків пара одружилася публічно в Італії.

4. У 1960-х Понті викупив всі фільми за участю юної Лорен, щоб пізніше уникнути міжнародного скандалу. Він зрозумів, що Софі не стане популярною лише через оголеність. Завдяки Карло актриса змінила псевдонім Лазаро на Лорен.

5. Лорен знімалася у фільмах чотиразового володаря "Оскара" режисера Вітторіо де Сіка. Вони працювали разом понад 20 років. У його кінострічках Лорен зіграла всі типажі - від кумедної неаполітанської продавчині в "Золоті Неаполя" (1954) до вдови-мучениці в "Чочарі" (1960). Останній досі вважається одним із головних фільмів акторки. У 26 років дівчині вдалося зіграти трагічну роль удови й матері, що втікає від війни, щоб урятувати доньку.

6. У Лорен було два викидні. Вона лікувалася від безпліддя. Їй вдалося завагітніти двічі. У 34 роки народила Едуардо, а в 38 - Карло.

7. Через кілька років після народження дітей майже перестала зніматися. Останні її гучні роботи датовані 1974 роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Софі Лорен погодилася знятися у фільмі після 10-річної перерви

8. Едуардо Понті став режисером. Лорен періодично знімається в його фільмах, виконуючи незначні ролі. Карло Понті став диригентом.

9. Лорен відома не лише акторським талантом і приголомшливою зовнішністю. Зірка має чудове почуття гумору. В інтерв'ю неодноразово повторювала, що за розкішні форми завдячує не дієтам, а макаронам.

10. 1994 року востаннє знялася з Мастроянні у фільмі Роберта Олтмена "Висока мода". А 1996-го зіграла в американській комедії "Ще сварливіші старі".

17 вересня 1957 року актриса Софі Лорен вийшла заміж за італійського режисера Карло Понті. Церемонію провели в Мексиці, тому що Ватикан не давав Понті дозвіл ані на розлучення із першою дружиною, ані на новий шлюб. Пара попри всі труднощі прожила разом 50 років. Уперше закохані зустрілися, коли актрисі було 16 років, а Карло Понті 38. Режисера вразила зовнішність дівчини й він вирішив зробити із неї зірку, представивши світу.

Зараз ви читаєте новину «Знімалася оголеною та вийшла заміж у 16 років: найцікавіші факти з життя іменинниці Софі Лорен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути