пʼятниця, 24 червня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зірки на передовій: хто з артистів захищає Україну від російської навали
12

Сьогодні, 24 червня, минає рівно чотири місяці, відколи РФ вторглася в Україну під приводом так званої "денацифікації". Країна-агресорка і досі називає війну проти українського народу "спецоперацією".

Багато українців добровільно вступили до лав Сил оборони і захищають рідних від російських загарбників. Винятком не стали й українські зірки. Хто саме зі знаменитостей пішов на передову, читайте в матеріалі.

Автор: колаж Gazeta.ua
  Багато українців добровільно вступили до лав Сил оборони і захищають рідних від російських загарбників. Винятком не стали й українські зірки
Багато українців добровільно вступили до лав Сил оборони і захищають рідних від російських загарбників. Винятком не стали й українські зірки

Олег Сенцов

Режисер і колишній політв'язень Кремля у перші ж дні повномасштабної війни вступив до тероборони. Згодом долучився до загону спецпризначення. Зараз він захищає Луганщину, де ведуться запеклі бої з російськими окупантами.

Тарас Тополя

Фронтмен гурту "Антитіла" разом з учасниками колективу також вступив до сил територіальної оборони. Батальйон, у якому служить артист, виконував завдання і в Ірпені, і в Бучі, а зараз перебуває на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми з України" - українські зірки підняли прапори й заспівали хіт 2022 року

Олександр Положинський

Колишній соліст колективу "Тартак" служить у ЗСУ. Артист став солдатом-резервістом тероборони. Зірка ділиться новинами у мережі зі своїми прихильниками. А 31 травня він поїхав на навчання.

Олег "Фагот" Михайлюта

Фронтмен гурту ТНМК також отримав зброю і став захищати територію України від окупантів. Хоча зізнавався, що тримати в руках мікрофон йому подобається набагато більше. Наприкінці травня артист тиждень провів у Харкові, звідки й родом.

Yarmak

На початку війни репер вступив до тероборони, а згодом – до ЗСУ. За місяць служби знаменитість навчився користуватися АК-74, РПГ, NLAW. Як розповідав зірка, він не прагнув долучатися до лав ЗСУ. Однак дізнався, що треба мати легальну зброю, "інакше після війни можна опинитися за ґратами".

Ахтем Сеїтаблаєв та Олексій Тритенко

Режисер та актор разом пішли обороняти територію України від російської навали.

Дмитро Дікусар

Хореограф також вступив до лав Збройних сил України і взяв до рук зброю, аби якнайшвидше перемогти країну-агресорку Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди, Велика Британія, Іспанія: куди виїхали та чим займаються зірки під час війни

Андрій Хливнюк

На початку російського вторгнення фронтмен гурту "Бумбокс" служив в теробороні. У березні колона, в якій рухався співак, потрапила під мінометний обстріл. У результаті – Хливнюк отримав пошкодження обличчя. Після того, як рана загоїлася, повернувся на службу до патрульної поліції. Зараз артист розвозить ліки, а також доправляє лікарів, які допомагають ставити діагнози.

Андрій Федінчик

Коли РФ почала війну проти українського народу, актор вступив до лав тероборони.

Режисер і колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов у перші ж дні повномасштабної війни вступив до тероборони
Фото: facebook.com/oleg.sentsov
Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя разом з учасниками колективу також вступив до сил територіальної оборони
Колишній соліст колективу "Тартак" Олександр Положинський служить у ЗСУ
Фронтмен гурту ТНМК Фагот також отримав зброю і став захищати територію України від окупантів
На початку війни репер Yarmak вступив до тероборони, а згодом – до ЗСУ

Макс Барських

Виконавець спочатку проводив благодійні концерти на підтримку України та біженців, які тікали від війни на захід країни. На початку квітня вступив до лав ЗСУ і вирушив на навчання. За словами артиста, так він "почувається корисним".

Даніель Салем

Телеведучий пішов до військкомату одразу після початку російської агресії. Він служив у Бейруті та має медичну освіту. Салем потрапив до Нацгвардії. За його словами, він їздить на передову з розвідкою. Одного разу зірка ледь не загинув на передовій, потрапивши під обстріл.

Українські артисти навіть на передовій створюють креативні відео, якими діляться з фанатами. У перервах між завданнями зірки співають пісні і записують запальні танці, чим підіймають бойових дух українців.

Зараз ви читаєте новину «Зірки на передовій: хто з артистів захищає Україну від російської навали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути