Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2006 17:17

Жириновський святкує своє 60-річчя

Один із най епатажніших російських політиків - лідер ЛДПР Володимир Жириновський сьогодні відзначає 60-річчя. З цієї нагоди в Державному Кремлівському палаці проходить позачерговий XVІІІ з"їзд його партії, що завершиться концертом і банкетом. З"їзд стане для Жириновського приводом з"явитися перед соратниками з першою в його житті державною нагородою. Орден "За заслуги перед Батьківщиною" ІV ступеня йому вручив минулого тижня президент РФ Володимир Путін.

Ювілейна дата дозволяє задуматися про заслужений відпочинок. Проте у відповідь лідер ЛДПР обурився. "Яка пенсія? Усе тільки починається" - заявив він, нагадавши, що має намір балотуватися на президентських виборах не тільки 2008, але 2012 і 2016 року. Він впевнений, що "матиме потрудитися на благо країни ще як мінімум 30 років".

Російський політичний пейзаж дійсно непросто уявити без Жириновського. З 1991 року він не пропустив жодної виборчої кампанії, за винятком президентських виборів 2004 року, коли, як сам він стверджує, свідомо "взяв тайм-аут". Відомим Жириновський став вже в 1991, коли одразу по скасуванню 6-й статті Конституції створив свою Ліберально-демократичну партію. Пік електоральної підтримки довівся на 1993 рік, коли партія Жириновського виграла вибори в Держдуму, одержавши зненацька для усіх більше ніж 22% голосів. З того часу Жириновський ніколи не міг повторити цей результат, проте незмінно проводив своїх представників у Держдуму, акумулюючи частину протестного електорату.

Всі ці роки в залі Державної думи й у телеефірі він нерідко вів "бої без правил". Він бився і плювався. Майстер розмовного жанру, він написав "100 томів партійних книг". У підручники політтехнологій увійшли його передвиборні кампанії під гаслами "Кожній жінці - по мужику", "Голодним - удосталь хліба, тим хто п"є - горілки". Він виступав за полігамію і монархію, дружив із Саддамом Хусейном, грозив американцям і обіцяв, що у випадку приходу до влади стане "верховним правителем" і диктатором, а "російські солдати вмиють чоботи теплою водою Індійського океану". Він з"єднав політику із шоу-бізнесом, випускав диски пісень у своєму виконанні, робив парфуми і горілку імені себе. А напередодні ювілею дебютував на ринку тютюнової продукції, оголосивши про випуск ексклюзивних сигарет "Жириновський".

Залишаючись однією з найпублічніших партій, ЛДПР не провела в Думі жодного власного закону. Збираючи голоси протестного електорату Жириновський завжди примудрявся залишатися лояльним влади . Ювілейні урочистості почалися тиждень назад. Жириновський уже провів велопробіг, відкрив виставку своїх подарунків, улаштував ретроспективний показ фільмів про себе і навіть провів "всесвітній конгрес патріотичних партій". А сьогодні прес-служба ЛДПР обіцяє в Москві "народні гулянки". Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський святкує своє 60-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути