пʼятниця, 18 червня 2021 15:53

Запалював паркет: найяскравіші танці у виконанні Григорія Чапкіса

Автор: Facebook
  Виступи Григорія Чапкіса завжди викликали справжній фурор
Виступи Григорія Чапкіса завжди викликали справжній фурор

Сьогодні відбулася церемонія прощання з українським хореографом Григорієм Чапкісом. Артиста поховали на Байковому кладовищі.

Проте пам'ять про славетного танцюриста нетлінна. Gazeta.ua пропонує переглянути найяскравіші виступи Григорія Миколайовича.

Як згадував сам Григорій Чапкіс, танцювати й ходити він навчився одночасно. А вже в 10 років юний артист вийшов на сцену.

З 1955 року виступав у складі Державного ансамблю танцю під керуванням Павла Вірського. Повзунець у його виконанні й досі підкорює користувачів мережі.

Але навіть не в молодому віці Григорій Миколайович продовжував вражати публіку. 2015 року він відкрив зимовий бал у Київському національному торговельно-економічному університеті.

На своє 90-річчя народний артист України приголомшив ча-ча-ча. Танець виконав із музичним дуетом сестер-близнючок Анна-Марія.

Григорій Чапкіс був не просто суддею, а й душею шоу "Танці з зірками". Його феєрична самба із Надією Мейхер викликала справжній фурор у глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 90 років одружився вчетверте - що говорив про жінок Григорій Чапкіс

Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі. Танцювати почав у 10 років, а вже у 20 працював хореографом у Театрі ім. Івана Франка. З 1955-го знаменитість виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського. Співпраця тривала цілих 27 років. Згодом Чапкіс відкрив власну школу та став суддею шоу "Танці з зірками".

Танцюрист помер 13 червня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Запалював паркет: найяскравіші танці у виконанні Григорія Чапкіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути