четвер, 02 червня 2022 14:06

З нагоди платинового ювілею: коронаційну сукню Єлизавети ІІ покажуть публіці

Сукню королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, в якій вона з'явилася у день коронації - 2 червня 1953 року, виставлять у Віндзорському замку.

Автор: Getty Images
  Коронаційну сукню королеви Великої Британії Єлизавети ІІ покажуть публіці
Коронаційну сукню королеви Великої Британії Єлизавети ІІ покажуть публіці

У рамках спеціальної виставки, присвяченої платиновому ювілею правління монархині, з 7 липня по по 26 вересня покажуть знамениту сукню. Про це повідомила організація, що займається збереженням королівської колекції, в Instagram.

Автором вбрання став британський дизайнер Норман Гартнелл, який також шив весільну сукню Єлизавети ІІ. Вона була виконана з шовкового атласу, створеного в замку Луллінгстон у Кенті, розшита діамантами, аметистами та перлами. Доповненням образу стала важка оксамитова мантія, облямована горностаєм та прикрашена двома рядами тонкої вишивки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,5 тис. солдатів і 350 коней: показали підготовку до 70-річчя вступу Єлизавети ІІ на престол

У цієї сукні був один секрет, про який не знала королева Єлизавета ІІ. Модельєр додав додатковий чотирилистий трилисник на лівий бік спідниці, який був розташований так, щоб рука королеви Великої Британії могла лежати на ньому під час церемонії.

Оксамитову мантію королеви також представлять на виставці.

2 червня 1953 року на британський престол коронували 27-річну Єлизавету II Віндзор. Церемонія відбулася у Вестмінстерському палаці й стала першою великою подією у Великій Британії після закінчення Другої світової війни. За дійством спостерігали 27 млн телеглядачів і 11 млн слухали репортаж на радіо.

Зараз ви читаєте новину «З нагоди платинового ювілею: коронаційну сукню Єлизавети ІІ покажуть публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути