субота, 28 травня 2022 18:04

1,5 тис. солдатів і 350 коней: показали підготовку до 70-річчя вступу Єлизавети ІІ на престол
4

У мережі з'явилися кадри останньої репетиції Trooping the Colour - церемонії, що знаменує офіційний день народження британського суверена. Сполучене Королівство і Співдружність Націй відзначають платиновий ювілей вступу королеви Великої Британії Єлизавети ІІ на престол. Урочистості з нагоди 70-ї річниці розпочнуться 2 червня і триватимуть до 5 червня.

Участь у церемонії беруть 1,5 тис. солдатів і 350 коней. Принц Вільям виступає у ролі полковника ірландської гвардії. Опублікували фото підготовки у Twitter герцога та герцогині Кембриджських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб підтримати українських біженців: принц Чарльз приїхав до Румунії

Платиновий ювілей Єлизавети ІІ є першим в історії британської монархії.

У мережі з'явилися кадри останньої репетиції Trooping the Colour - церемонії, що знаменує офіційний день народження британського суверена
Фото: twitter.com/KensingtonRoyal
Сполучене Королівство і Співдружність Націй відзначають платиновий ювілей вступу королеви Великої Британії Єлизавети ІІ на престол
Урочистості з нагоди 70-ї річниці розпочнуться 2 червня і триватимуть до 5 червня.
Участь у церемонії беруть 1,5 тис. солдатів і 350 коней

Щоб відсвяткувати річницю, різні заходи та ініціативи відбувалися протягом року. А кульмінацією стануть чотириденні вихідні у Великій Британії з 2 по 5 червня. Саме 2 червня 1953 року Єлизавету ІІ коронували.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ святкувала день народження 21 квітня. Їй виповнилося 96 років. День народження відзначала у власному маєтку в Норфолку в Сандрінгемі.

До свята палац оприлюднив фото іменинниці, зроблене у березні на території Віндзорського палацу. На фото королева вбрана в зелений плащ і позує з двома поні - Байбеком Кеті й Байбеком Найтінгейлом.

Зараз ви читаєте новину «1,5 тис. солдатів і 350 коней: показали підготовку до 70-річчя вступу Єлизавети ІІ на престол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути