понеділок, 17 жовтня 2011 11:59

Власниця L'Oreal страждає від недоумства — ЗМІ

Власниця L'Oreal страждає від недоумства — ЗМІ

Власниця косметичної імперії L'Oreal 89-річна Ліліан Бетанкур, опіку над якою намагається оформити її дочка, страждає від "недоумства змішаного типу" і "хвороби Альцгеймера в помірно важкій формі", повідомляє в понеділок сайт французької газети Monde з посиланням на дані медичного обстеження.

У понеділок паризький суд повинен винести рішення про опіку над Бетанкур, про що просить її дочка Франсуаза Бетанкур-Мейерс. Для цього наприкінці вересня був проведений медичний огляд.

"Бетанкур відчуває очевидні труднощі з орієнтацією в просторі, проблеми з розумінням, страждає на афазію (порушенням мовлення) ... недоумством в помірно важкій формі", - йдеться в медичному висновку.

В організмі Бетанкур спостерігається "повільний і прогресуючий церебральний дегенеративний процес".

Невролог Бруно Донізо заявив, що Бетанкур "була нездатна відповідати на різні питання тестів, а, на думку психолога Жана-Франсуа Дартіга, у неї також "анозогназія" (незнання про наявність хвороби).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В 1 млрд євро обійшлись найбагатшій жінці Європи подарунки для друга

Раніше Бетанкур заявляла, що "виїде за кордон", якщо суд винесе постанову про опіку, зазначає агентство Франс Прес.

Власниця L'Oreal виявилася фігурантом судового розслідування в 2007 році після того, як її дочка і спадкоємиця мільярдерки подала в суд на фотографа, художника і письменника Франсуа-Марі Баньє, запідозреного у виманюванні у її матері подарунків і грошових пожертвувань на суму близько 1 мільярда євро. Потім до справи були долучені записи розмов в будинку у Бетанкур, які призвели до проведення додаткового розслідування.

Із записів, а також зі свідчень свідків випливало, що Бетанкур могла незаконно виводити капітали за кордон і фінансувати в 2007 році частину виборчої кампанії Ніколя Саркозі, який балотувався в президенти Франції. Крім того, справа зіпсувала репутацію колишнього міністра фінансів та праці Еріка Верта. Його дружина Флоранс працювала в компанії з керування капіталами Бетанкур, а її начальник - Патріс де Местр - отримав з рук Верта орден Почесного легіону.

У рамках розслідування і дочка, і мати неодноразово зверталися до суду. Франсуаза вимагала визнати Ліліан недієздатною і помістити під опіку, а Ліліан звинувачувала дочку в "психологічному насильстві".

У грудні 2010 року вони виступили зі спільним комюніке, в якому оголосили про завершення судових суперечок. За словами матері і дочки, прийняте рішення "дозволило їм знову знайти сімейну гармонію" і зайнятися майбутнім їхньої сімейної компанії - L'Oreal. Баньє, який вже встиг виступити з судовими позовами, також погодився відмовитися від них.

У січні нинішнього року керувати фінансами Бетанкур було доручено адвокату Паскалю Вільхельму. Однак незабаром його дії перестали влаштовувати дочку, і вона вирішила затіяти нову тяганину.

У червні 2011 року Бетанкур-Мейерс звернулася до суду з позовом, в якому ставила під сумнів дії нинішнього оточення матері. У своєму позові вона вказує на те, що лікарі звели навколо її матері непереборний заслін і висловлює побоювання, що оточення Бетанкур може використовувати її слабкість в особистих цілях. Зокрема, вона ставить під сумнів нещодавні інвестиції Бетанкур у фірму, адвокатом в якій працює все той же Вільхельм.

Зараз ви читаєте новину «Власниця L'Oreal страждає від недоумства — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути