понеділок, 04 жовтня 2021 18:58

Відмовилися від хутра і беруть з притулків котів і собак: хто із зірок займається захистом тварин
7

Щороку 4 жовтня відзначають Всесвітній день захисту тварин. За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), популяція тварин у лісах скоротилася більш ніж удвічі за останні 50 років. Вони втрачають середовища для існування через вирубку лісів, розорювання земель, будівництво та іншу людську діяльність.

Gazeta.ua підготувала, хто із зірок займається захистом тварин, заснував благодійні фонди та бере собак і котів з притулків.

"Якби я міг обирати, ким народитися, то я хотів би народитися своїм псом", – жартував в одному з інтерв'ю американський актор Джордж Клуні. Він прихистив кокер-спанієла Ейнштейна.

Домашній улюбленець кінозірки потрапив до притулку з ожирінням і важкою формою кон'юнктивіту. Його хотіли усипити, але оголошення про пса потрапило до Клуні. Знаменитість давно хотів завести пса, але не наважувався брати цуценя через зайнятість. Тому вік і гарні манери Ейнштейна підкупили Клуні. У пса є особистий шеф-кухар і ветеринар. А також він щотижня відвідує стиліста.

Співачка Христина Соловій публічно виступає проти натурального хутра. Щоб привернути увагу до цієї проблеми, зірка знялася голою.

"Краще голою, ніж у хутрі. Приєднуюся до флешмобу #знімайхутро і підтримую боротьбу за відмову від натурального хутра. У XXI столітті хутро перетворюється в криваве жлобство, а шуба стає найгіршим подарунком", – писала Соловій в Instagram.

Американський актор Джордж Клуні взяв з притулку кокер-спанієля
Фото: Reuters
Артистка Джамала неодноразово приєднувалася до Всеукраїнського маршу за права тварин
Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо заснував іменний фонд захисту зникаючих видів ще 1998-го
Співачка Христина Соловій публічно виступає проти натурального хутра
Французький актор Ален Делон зізнавався, що його любов до тварин йде з дитинства

Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо заснував іменний фонд захисту зникаючих видів ще 1998-го. Він стурбований питаннями глобального потепління, збереження морського життя і дикої природи. Також кінозірка регулярно виступає на тематичних заходах з промовами, в яких піднімає проблему важливості екології та захисту дикої природи. Ді Капріо жертвує чималі кошти на порятунок рідкісних видів фауни. Наприклад, актор передав $1 млн Всесвітньому фонду дикої природи (WWF) для збереженню тигрів, чия кількість зменшується з кожним роком.

Французький актор Ален Делон зізнавався, що його любов до тварин йде з дитинства. В юності він спеціально носив широкі армійські куртки, бо так було зручніше зігрівати цуценят, яких підбирав на вулиці. Зараз актор має декілька притулків для котів і собак і регулярно перераховує кошти французькій Спілці захисту тварин. Також він рятує поранених тварин: якось хотіли усипити трилапу кішку, тепер вона живе разом з Делоном.

"Моїм собакам все одно, хто я і чим займаюся. Це безумовна любов, чиста і справжня", – стверджував він.

Артистка Джамала неодноразово приєднувалася до Всеукраїнського маршу за права тварин. 2019-го вона підтримала ідею, яку активно обговорюють в Україні і досі, - цирк без тварин.

Канадська акторка і фотомодель Памела Андерсон є директоркою PETA (організація, що веде боротьбу за права тварин. – Gazeta.ua) і членкинею Міжнародного фонду захисту тварин IFAW. Вона давно не носить натуральне хутро і не їсть м'ясо, до чого закликає і своїх фанів. Зараз Андерсон просуває веганські бренди. Наприклад, 2020 року модель знялася голою в рекламній кампанії сумок зі штучної шкіри і перероблених пластикових пляшок.

Співзасновник гурту "Воплі Відоплясова" Олександр Піпа має п'ять кішок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могилевська, Стінг і Наталі Портман: хто із зірок дотримується вегетаріанства

"Усіх знайшов на смітнику у себе під будинком. Класні коти", – розповідав чоловік.

Австралійську еротичну модель і захисницю тварин 27-річну Таш Петерсон можуть оштрафувати на $6 тис. і посадити до в'язниці за зухвалі акції. Войовнича веганка провела акції в магазинах Louis Vuitton, одягнена лише в стрінги й вимазана власною менструальною кров'ю. Вона каже, що ніколи не перестане протестувати проти "голокосту тварин", навіть якщо її друзі та сім'я кинуть її.

Зараз ви читаєте новину «Відмовилися від хутра і беруть з притулків котів і собак: хто із зірок займається захистом тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути