Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2012 11:53

У новому палаці Кадирова за 10 млрд буде рости 16 тисяч троянд

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров в черговий раз потрапив в поле зору преси завдяки своїй любові до розкоші. Увагу журналістів привернула серія заявок від уряду регіону на сайті держзакупівель. Найбільш цікаві стосуються нової резиденції чиновника в Грозному: палац глави республіки вартістю близько 10 мільярдів рублів і площею 260 тисяч квадратних метрів на березі річки Сунжа майже готовий і от-от буде зданий в експлуатацію, пише "Новая газета".

З бюджету республіки планується виділити 36 мільйонів у рамках "визначення виконавця послуг з комунально-побутового обслуговування резиденції глави ЧР". Нагадаємо, що нещодавно опозиційний блогер Олексій Навальний розкритикував процеси виділення Чечні бюджетних грошей: "Все витрачається в теплому міжсобойчику" (мова в замітці, втім, йшла не про всю Чечні, а лише про структури республіканського МВС). Багато росіян солідарні з цією думкою і взагалі вважають, що регіон якщо й потребує фінансування, то не в таких великих обсягах. Як свідчать опитування, гасло націоналістів "Досить годувати Кавказ" підтримує помітна частина населення інших регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамзан Кадиров поскаржився на свою бідність

Згідно з технічним завданням з пошуку підрядника для фінальних робіт у "палаці" Кадирова, виконавцю належить виконати завдання з "утримання і очищення внутрішніх приміщень будівель", "миття фасаду будівель із застосуванням підйомної техніки висотою 5-го поверху", "миття вікон із зовнішнього боку із застосуванням підйомної техніки висотою 5-го поверху". Також потрібно побілити 32 тисячі погонних метрів бордюру, вивезти 30 тисяч кубометрів сміття та 25 тисяч кубів фекальних водостічних відходів. Ну і почистити 13,2 тисячі квадратних метрів килимів і 4,3 тисячі "квадратів" гобеленів.

Нову резиденцію Рамзана Кадирова "дачею" назвати складно. "Новая газета" відзначає, що на її благоустрій з бюджету республіки буде виділено 48 мільйонів рублів. Потрібно постелити 360 тисяч квадратних метрів газону, який згодом треба буде сіяти, полоти, поливати і косити. На території повинні пахнути 77 тисяч квадратних метрів квітників, де замовник повинен побачити 16 тисяч троянд. З іншої "художньої флори" передбачаються фігурно підрізані кущі (14 тисяч квадратних метрів), живі огорожі і хвойні дерева.

У загальній складності затишок глави республіки, який будуть підтримувати близько ста осіб персоналу, обійдеться в 84 мільйони рублів. Може бути, і не шкода, тільки якщо не згадувати про соціальні проблеми регіону і те, що він - дотаційний, зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «У новому палаці Кадирова за 10 млрд буде рости 16 тисяч троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути