Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2022 17:01

ТНМК відзначає 33-річчя: архівні фото до дня народження хіп-хоп гурту
13

Хіп-хоп гурт ТНМК ("Танок на майдані Конґо". - Gazeta.ua) сьогодні, 14 червня, святкує 33 роки. За цей час музиканти випустили сім студійних альбомів, понад 40 кліпів, взяли участь у найбільших фестивалях і здобули десятки престижних музичних премій.

Зі святкової нагоди Gazeta.ua зібрала архівні фото колективу.

Гурт створили 1989 року Олександр "Фоззі" Сидоренко й Костянтин "Котя" Жуйков. Спочатку це був вокально-інструментальний ансамбль. Назвали його на честь харківського мікрорайону, в якому розпочався їхній творчий шлях, - "Новые дома". Музиканти пробували себе в різних стилях: ф'южн, джаз-рок, реп, хіп-хоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Павлік заспівав під гітару й показав зворушливі фото сина

Склад гурту неодноразово змінювався. 1993-го до Фоззі приєдналися гітарист Ярослав Верьовкін, Олександр Зенькович, клавішник Едуард Приступа. Три роки по тому до проєкту прийшов Олег "Фагот" Михайлюта. Після цього музичний колектив перейменували на ТНМК.

Композиція, завдяки якій гурт став популярним, - "Нет ничего хуже". 2005 року вийшов кліп "ВІА Гри" за участю ТНМК. Пісню часто пускали в радіоефіри й на музичні канали. Того ж року хіп-хопери випустили студійний альбом "Сила". Його назвали "золотим" альбомом року.

Хіп-хоп гурт ТНМК 14 червня святкує 33 роки
Фото: facebook.com/TNMKband
Хіп-хоп гурт ТНМК 14 червня святкує 33 роки
Хіп-хоп гурт ТНМК 14 червня святкує 33 роки
Хіп-хоп гурт ТНМК 14 червня святкує 33 роки
Хіп-хоп гурт ТНМК 14 червня святкує 33 роки

Музикант 48-річний Олег "Фагот" Михайлюта, який зараз боронить Україну від ворога зі зброєю в руках, розказав, як він ухвалив це рішення. Артист пояснив, що він думає про закиди західних політиків, які закликають Україну поступитися частиною території заради припинення війни. Як наголосив артист, зараз вся Україна згуртувалася, щоб дати відсіч ворожій навалі.

Зараз ви читаєте новину «ТНМК відзначає 33-річчя: архівні фото до дня народження хіп-хоп гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути