Відомий ресторатор Микола Тищенко рідко ходить по "чужим" ресторанам. Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.
"В інших ресторанах буваю рідко. Останній раз був в Лондоні в ресторані "Дорчестер". Тризірковий мішелін, але мені не сподобалось зовсім. Вино принесли в брудному бокалі, фуа-гра була сирою. Після мого зауваження менеджеру принесли мою ж фуа-гра, просто відрізали той шматок, який відрізав я. Я не став сперечатися і заплатив 500 євро. В київських ресторанах теж рідко буваю. Чай ходжу пити в пекарню Волконського, наприклад. На відміну від інших в них у випічку кладуть менше "хлорки". Так я називаю всілякі добавки", - зауважує Тищенко.
А в Японії Микола замовляв суші.
"Можу вам сказати, що суші в Японії делікатеси. Менше, ніж за $300 їх там не поїсти. Те, що пропонують наші суші-ресторани, це труха. Все одно, що кишок у свині наїстися, замість сала. І взагалі в наших суші-ресторанах накрутка копійчана. Щоб мати з них прибуток — треба мати з десяток таких ресторанів", - переконує Тищенко.
У самого ресторатора улюбленою стравою є свіже сало із засоленим огірком і житнім хлібом.
"Делікатеси їм на роботі. І хочу вам сказати, щоб не видумували в кулінарії, але їсти все одно будуть борщ і сало. У французького президента улюблена страва — суп з цибулею. А чому? Бо мама готувала йому в дитинстві. Все, як у мультфільмі "Рататуй", - відзначає ресторатор.
Коментарі
4