неділя, 11 квітня 2010 14:17

Сергій Бубка знайшов відомого родича

Сергій Бубка знайшов відомого родича
Сергій Бубка та Іван Огієнко виявилися родичами. Про це президент НОК розповів на одній з прес-конференцій. Сергій Назарович повідомив, що в радянські часи у сім"ї не часто згадували про Огієнка. Якби про це дізналися, то 35-разового рекордсмена світу зі стрибків із жердиною могли визнати невиїзним і кар"єра Бубки могла скластися по-іншому.

"Дівоче прізвище моєї бабусі Огієнко. Це мама моєї мами. Іван Огієнко був рідним братом її батька." - розповів Сергій Назарович "Gazeta.ua".

Іван Огієнко (церковне ім"я Іларіон) народився у містечку Брусилові на заході Київщини 14 січня 1882 року. Він - державний діяч, воїн ОУН-УПА, відомий вчений, в"язень ГУЛАГУ, митрополит української церкви.

Справою життя Івана Огієнка був переклад Біблії, над яким він працював з 1936 по1955 роки. Також Огієнко став автором багатьох наукових праць з українського мовознавства, історії церкви, культури, канонічного права.

Помер митрополит 29 березня 1972 року у канадському місті Вінніпег. Українця поховали на православній секції Меморіального парку "Ґлен Іден". В 2002 частину архіву митрополита Іларіона канадська влада передала Україні.

Сергій Назарович Бубка народився 4 грудня 1963 у Луганську. Всього в 1984 - 1994 роках Бубка встановив 35 світових рекордів (у тому числі 18 на змаганнях у критих приміщеннях). Його п"ятий рекорд (13 липня 1985 у Парижі) став історичним - Бубка першим подолав висоту 6 м. У 1988 році став чемпіоном Олімпійських ігор.

Президент Міжнародного олімпійського комітету маркіз Хуан Антоніо Самаранч назвав його найвидатнішим спортсменом сучасності. 29 серпня 1999 в Донецьку відкрито прижиттєвий пам"ятник присвячений Сергію Бубці.

Зараз Сергій Назарович очолює Національний Олімпійський комітет України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сергій Бубка знайшов відомого родича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути