середа, 07 квітня 2010 14:01

Безсонова, Бубка і Волков стали героями оповідань (ФОТО)
7

Фото: Фото: Тарас Подолян / Gazeta.ua
Ганна Безсонова
Володимир Пузіков
Олександр Мащенко

Ганна Безсонова, Сергій Бубка, Олександр Волков та інші відомі українські спортсмени стали героями оповідань. Видавництво "Грані-Т", Фонд Сергія Бубки "Вчимося перемагати" та Національний Олімпійський комітет України започаткували вихід "спортивних" книжок із серії "Життя видатних дітей".

Світ вже побачили три книжки: "НОК про легку атлетику" (Володимир Куц, Валерій Борзов, Юрій Сєдих, Сергій Бубка, Наталя Добринська), "НОК про баскетбол" (Анатолій Поливода, Сергій Коваленко, Олександр Сальников, Олександр Білостінний, Олександр Волков) та "НОК про художню гімнастику" (Ірина Дерюгіна, Олександра Тимошенко, Олена Вітриченко, Катерина Серебрянська, Ганна Безсонова).


З наступного тижня їх можна буде придбати у книгарнях України. За словами генерального директора видавництва "Грані-Т" Володимира Пузікова приблизна ціна становитиме 25 гривень.

"Відносна вартість книг – 15-16 гривень. Вона включає в себе витрати на друк та папір. Ми не ставимо собі за мету заробити гроші на цих книгах. Кожна книгарня встановлює свої ціни. Думаю вони будуть у межах 25 гривень." - каже Пузіков.


Два роки тому видавництво розпочало випускати книги про дитинство відомих людей. За цей час вийшло близько 30 книжок. До кінця 2010 року "Грані-Т" планує вихід друком ще кількох збірок про фехтувальників, важкоатлетів, гандболістів, плавців та представників зимових видів спорту.

Оповідання написані спортивними журналістами Григорієм Палієм та Олександром Мащенком.

"Над одним оповіданням провів три безсонні ночі." - каже Мащенко.


"Встиг прочитати тільки про себе. Робив це серед робочого дня і не міг відірватися, наче повернувся в дитинство" - розповідає Олександр Волков.

Аудиторія книг – діти віком від 8 до 14 років. Написані вони українською мовою. За умови успіху серії можуть бути перекладені іноземними мовами.

В рамках проекту заплановані презентації книжок у школах всіх регіонів України за участю героїв оповідань. Організатори безкоштовно передадуть 500 примірників книг до бібліотеки кожної школи, в якій відбудеться акція.

Крім книг, Фонд Сергія Бубки планує відродити змагання "Веселі старти" та створити спеціалізований Реабілітаційний центр для спортсменів-олімпійців.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Безсонова, Бубка і Волков стали героями оповідань (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути